Suriyeli bebek, ‘GELİŞİM’ini İskenderun’da tamamladı

24 haftalıkken, 1200 gram ağırlığında dünyaya gelen ve doğumundan itibaren solunum yetmezliği çeken Suriyeli Salouh Bebek, 43 günlük yaşam mücadelesinden galip gelerek hayata tutunmayı başardı.

Solunum sıkıntısı nedeniyle İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edilen Salouh Bebek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır’ın uyguladığı tedaviyle 43 gün sonra hastaneden taburcu edildi.

Salouh Bebeğin, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınıp, solunum cihazına bağlandığını belirten Uzm. Dr. Gözde Kır, “Bebek Salouh, akciğerlerinin gelişmemesi ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastanemize sevk edildi. Solunum ve akciğer geliştirici tedavi yöntemlerini uygulanarak, 43 gün sonra Salouh Bebek, tedaviye iyi yanıt verdi. Prematürelere özgü birçok zorluğu da beraberinde atlatan bebeğimiz, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.

Bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşayan Anne Dema Salouh ise, tedaviyi gerçekleştiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sağlık Ekibine teşekkür etti.

Bir cevap yazın