Balkanlardan gelen soğuk hava kapıda!

Meteoroloji 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nden yapılan Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına uyarısı ile perşembe günü öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkilemesi beklenen derin alçak basınç merkeziyle birlikte rüzgarın Akdeniz’de de kuvvetli fırtına şeklinde görüleceği belirtildi.

Perşembe günü öğleden sonra güney ve güneybatı yönlerden etkili olacak kuvvetli fırtınanın 60-90, Toroslarda ise yer yer 100 km/saat üzeri şeklinde eseceği belirtilirken, fırtına ile beklenen olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yarın akşam saatlerinden itibaren Batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen derin alçak basınç merkezi ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girileceği tahmin edilirken, “ Hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde, Cuma gününden itibaren iç kesimlerde tekrar azalacağı tahmin ediliyor. Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde ülkemizin güney ve batı kıyılarında kuvvetli yağmur; Kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları ile batı kesimlerinden başlayarak zamanla iç ve kuzey kesimlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Bu Hafta Beklenen Hava Durumu:

03.01.2019 Perşembe: Yağışların Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısında yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Ege’de zamanla Marmara, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

04.01.2019 Cuma: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği; yağışların Doğu Akdeniz ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak, yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

05.01.2019 Cumartesi: Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, Marmara’nın batısı ile Toroslar’da kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

06.01.2019 Pazar: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği; yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Bir cevap yazın