Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan Hatay’a çıkarma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koordinasyon Toplantısı için Hatay’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ilk olarak Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti.

Hatay Havaalanındaki karşılama törenin ardından valiliğe geçen Bakan Turhan’ı burada Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay milletvekilleri ve bazı belediye başkanları karşıladı.

Vali Doğan’dan ildeki yatırımlar hakkında brifing alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, daha sonra Savon Otel’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Cuma namazını Habib-i Neccar Camisi’nde kıldıktan sonra, Tarihi Uzun Çarşı’yı da gezerek esnafla bir süre sohbet eden Bakan Turhan, Hatay’daki programını TCDD Nurdağ Şantiyesinde incelemelerde bulunarak sonlandırdı ve buradan Gaziantep’e geçti.

Partisinin il başkanlığını da ziyaret eden Bakan Turhan, burada yaptığı konuşmada, Hatay’ın kadim medeniyetlerin başlangıç noktası olduğunu, yakın coğrafyada yaşanan sorun ve sıkıntıları herkesin gördüğünü dile getirdi.

Hatay’ın bu sıkıntılarda en ağır yükü taşıyan şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Turhan, kentin hak ettiği hizmetleri birer birer yerine getireceklerini bildirdi.

Yakın coğrafyada yaşanan kriz nedeniyle komşularla olan ticari ilişkilerde sorunlar yaşandığını belirten Turhan, “Ticaretimiz kısıtlı ama inşallah bu bölgede huzur gelince, insanlarımız normal hayata dönünce İskenderun, Hatay deniz ticareti, yollar Hatay’a yetmeyecek. Ne yapmamız lazım? Kapasite artırıcı, bu altyapıyı geliştirmemiz lazım” diye konuştu.

Turhan, başta Belen-Antakya otoyol projesi ve Samandağ-Arsuz arasındaki sahil yolunun yapılmasının yanı sıra kentte yapılacak hizmetler konusunda çeşitli müjdeler verdi.

Bir cevap yazın