DSİ’nin yeni eylem planında Hatay

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında sulama yatırımlarına odaklanacak.

DSİ Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kurum tarafından İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında 22 ilde toplam 36 baraj ve gölet tamamlanacak. Bu yatırımların tamamlanmasıyla yaklaşık 504 milyon metreküp su depolanacak ve 23 ilde 41 sulama tesisi de bitirilerek 475 bin 430 dönüm tarım arazisi sulamaya açılacak. DSİ tarafından 9 içme suyu tesisi tamamlanacak ve yılda yaklaşık 136 hektometre küp ilave içme suyu temin edilecek. Ayrıca, 45 ilde 120 taşkın koruma tesisi bitirilecek.

Reyhanlı Barajına su rezervi

Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisinin tamamlanmasıyla Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye içme ve kullanma suyu temin edilecek. ‘Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı İnşaatı’ çalışmalarında fiziki gerçekleşme yüzde 56’ya ulaşırken, projenin tamamlanması ile Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı rezervuarına su aktarılmış olacak.

Bir cevap yazın