Saltanat kayığı Arsuz’a indirildi

Arsuz Kaymakamlığı’nın girişimiyle iki hayırsever işadamı tarafından ilçeye hibe edilen saltanat kayığı görünümündeki tekne ilk kez denize indirildi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın deniz kenti ilçeye gelen misafirlere ve halka yönelik geziler yaptırabilecek bir teknenin eksikliğini gidermek amacıyla yaptığı girişimler sonucu, ilçenin iki işadamı Yılmaz Çoban ve Doğan Çam tarafından hibe edilen tekne, turizmi ile bölgenin gözbebeği olan ilçede simge haline gelecek.

Tekne gezilerinin yanısıra, düğün çekimleri, özel organizasyonların yanısıra vatandaşların en özel anları olan nikâh törenlerini bile gerçekleştirebilecekleri tekne Gaziantep’ten alınıp bakımı yapıldıktan sonra, suya indirilerek ilk denemesi yapıldı.

Halkın talebi karşılık buldu

Çalışmaları titizlikle takip eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, teknenin denize indirildiği anda da ekiplere eşlik ederken, kısa bir süre içerisinde hizmete başlayabilecek olan teknenin ilçeye kazandırılmasında desteklerinden ve katkılarından dolayı hayırsever işadamları Yılmaz Çoban ve Doğan Çam’a teşekkür etti.

Özellikle yaz aylarında kendilerine ilçede gezi yaptırabilecek nitelikte bir teknenin olmadığı yönünde yapılan ciddi talepleri dikkate alarak, bu yöndeki eksiği kapatmak için harekete geçtiklerini anlatan Kaymakam Sarı, “İşadamlarımızın yanısıra teknenin ilçeye kazandırılması, nakli, eksiklerinin tamamlanması konularında desteklerini esirgemeyen başta Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan, Gökmeydan eski Belediye Başkanımız Necim Bozkurt, İşadamı Haşim İnan, Gaziantep Beslen Makarna Fabrikası Sahibi Mehmet Okan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın