Kullanmak nasip olmaz inşallah!

Belen Belediyesi ile Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ilçede yaşanabilecek her hangi bir doğal afet veya acil durum olayında vatandaşların toplanmaları için 8 ayrı noktada Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları belirledi.

Deprem başta olmak üzere olası bir afet durumunda, vatandaşların güvenli bir yerde toplanabilmesi için İssume ve Fatih Mahallerinde 2’şer adet, Halilbey, Atik, Bakras ve Soğukoluk Mahalleri olmak üzere8 noktada belirlenen alanlarda AFAD tarafından gerekli çalışmalar tamamlanırken, Belen Belediyesi de vatandaşların can güvenliği için gerekli yerlere bilgilendirme tabelaları konumlandırdı.

Doğal afetlere karşı her türlü tedbirin vatandaşların yararına olduğunu ifade eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Vatandaşlarımızın yaşanabilecek her hangi bir acil durum veya özellikle deprem gibi doğal afetlerde alacakları bilgiler büyük önem taşımakta. Bu tür acil durumlarda kulaktan duyma bilgilerle değil de toplanma alanlarından alacakları sağlıklı bilgilerle daha doğru hareket edeceklerini düşünüyorum. Bizler bu alanları seçip belirledik. Kullanmak inşallah nasip olmaz, ama tedbirimizi almak bizlerin ve vatandaşlarımızın yararına olacaktır” İfadelerini kullandı.

Bir cevap yazın