İbrahim Güler kilisede çok net mesaj verdi!

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek, Hristiyan Cemaati’nin Noel Bayramını kutladı.

Kilise Papazı Dimitri Yıldırım ve İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur tarafından karşılanan Güler’e Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı ile belediye başkan aday adayları da eşlik etti.

Çeşitli din ve kültürlerin kardeşçe bir arada yaşadığı Hatay’ın çok özel bir şehir olduğunu ifade eden Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Hatay’daki farklılıkların büyük bir zenginlik olduğunu belirtirken, yerel seçimlerle ilgili mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.

“Hatay’ın bu halde olması kader değil”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde Arsuz’a marina yapılması, Samandağ Çevlik Balıkçı barınağının marinaya çevrilmesi gibi Hatay’ın turizm yönünden gelişmesine katkı sunacak birçok projeyi hayata geçireceğini ifade eden Güler, “Bildiğiniz gibi belediye seçimlerine doğru yavaş yavaş yaklaşmaktayız. Bununla ilgili olarak Hatay’ımızda sayabileceğimiz birçok sorun olduğunu da inkar edemeyiz. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde İstanbul için söylemiş olduğu ‘İstanbul’u bu çukur, çamur ve çöp yığınından kurtaracağım’ sözünü ben de bugün Hatay için söylüyorum. Hatay’ı bu çukur, çamur ve çöp yığınından kurtaracağız. Bizim acil ihtiyacımız bu. Bakın her belediye başkanı her şeyi bilecek diye bir şey yok. Yanı başınızda Ak Belediyeler var. Hiçbir şey bilmiyorsan bileni getir, olmadı kopya çek ama bu şehrin kaderiyle oynama. Evet, coğrafya kaderdir, Hatay da geçmiş zamanlarda Anadolu’ya kalkan olmuş serhat bir şehrimizdir. Alnımıza yazılmış onurlu bir kader. Ama alnımıza yazılan Hatay’ın bu halde olması kader değildir. Bunu düzeltmek bizlerin elindedir. Bu sebeple sizlerin desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.        

“Dualarımız ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için”

Noel Bayramı dolayısıyla yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur da, “Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İbrahim Bey ile zaman zaman bir araya geliyoruz ama ilk defa bu kadar uzun süreli bir konuşma imkânımız oldu. Kendisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını şahsım ve cemaatimiz adına kutluyor, çıkmış olduğu bu yolda sonsuz başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Biz elbetteki sevdiğimiz insanların başarısıyla mutlu olan insanlarız. Her zaman söylemiş olduğumuz bir şey var; Dualarımız ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.  Bu konuda kendimizi şanslı hissediyoruz cemaat olarak. Ne zaman bir sorun yâda çözülmesi gereken bir durum ortaya çıksa, her daim bizimle ilgilenen kişilerle karşılaştık. Bu konuda hiçbir zaman bir sıkıntı yaşamadık. Geçmiş dönemden bu yana yerel yönetimlerde görev yapan tüm başkanlarımız, milletvekillerimiz her zaman yanımızda oldular sağolsunlar. Onun için cemaatimiz adına hepsine şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın