Türkiye, Hataylı bilim adamını ayakta alkışlıyor

TÜBA üstün başarılı bilim insanlarını ve bilimsel çalışmalarını teşvik, takdir ve ödüllendirme görevi kapsamında her yıl verilen ve Kasım 2018’de açıklanan TÜBA-Uluslararası Akademi Ödülleri’nden sonra, ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TESEP) Ödülleri’ verildi.

2018 Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülüne layık görülen Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hataylı hemşerimiz Doç. Dr. Gazi Huri de ödülünü alan 36 üstün başarılı genç bilim adamı arasındaki yerini aldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, “Üstün bilimsel başarıların ödüllendirilmesi, dünyada bilim akademilerin en önemli işlevlerindendir. Bu kapsamda, ülkemizin ulusal akademisi TÜBA olarak, 2018 yılında titiz bir değerlendirme süreci sonunda 24 farklı üniversiteden 36 üstün başarılı genç bilim insanı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. Ödül kazanan tüm bilim insanlarını kutluyor, ödüllendirme sürecine katkı sağlayan Akademi üyelerimiz, bilim insanları ve çalışanlarımız ile ulusal ve uluslararası paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yüksek himayeleri için de Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Ödül Töreninde önemli mesajlar vererek, “Öncelikle ödüle layık görülen tüm bilim insanlarımızı gayretleri için kutluyor, kendilerine şahsım ülkem ve milletim adına en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Bilim hayatlarının daha başındayken hem üniversitelerine, hem ailelerine böyle güzel iftihar tabloları yaşattıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. TÜBİTAK ve TÜBA’yı ülkemizi bilimsel araştırma havuzunu genişlettikleri için tebrik ediyorum” sözleriyle bilime katkılarının devam edeceğini söyledi.

Hatay’ın yetiştirdiği, bilim alanında ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Doç. Dr. Gazi Huri, dünyadaki binlerce başvuru arasından Ortopedi ve Travmatoloji camiasının en saygın kuruluşlarından “Amerika Ortopedik Cerrahlar Akademisi / American Academy of Orthopaedics Surgeons / AAOS” 2018 yılı “Cerrahi Eğitim Burs” ödülünü kazanmanın yanısıra, ikinci ödülü Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülü ile Hataylılar’a büyük bir gurur yaşattı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki ödül töreninde heyecanını gizleyemeyen ve bu gururu tüm Türkiye’yle paylaşan Doç. Dr. Gazi Huri, Hataylı olmanın ayrıcalığını bir kez daha yaşamaktan onur duyduğunu dile getirerek, “TÜBA Ödülümü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın ellerinden almaktan onur duydum. Çalışmaya, üretmeye, yaratmaya devam” mesajı verdi.

Bir cevap yazın