İskenderun’da hep bu hoşgörü rüzgarı esiyor

Farklı din, mezhep ve etnik kültürden insanların bir arada asırlardır barış, hoşgörü, kardeşlik ve uyum içerisinde yaşadığı İskenderun’da Kaymakam İskender Yönden, ilçe protokolü ile birlikte İskenderun Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek, Hristiyan vatandaşların bayramını kutladı.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Salonu’nda gerçekleşen tebrik ziyaretine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanısıra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Esnaf Oda Başkanları, İskenderun İlçe Müftülüğü yetkilileri ve işadamları katıldı.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, yönetim kurulu üyeleri ve kilise cemaatinin konuklarını karşıladığı bayramlaşmada, ilçede asırlardır süregelen bu zenginliğin devam ettirilmesi için önemli mesajlar verildi.

“Ziyaretler bizim için gurur vesilesi”

Birlik ve beraberliğin pekiştiği bu özel günde kendilerini ziyaret ederek yalnız bırakmayan tü    m misafirlere teşekkür eden İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, “Hatay’ımız ve İskenderun’umuzda uzun bir süredir devam eden bu güzelliklerin yaşanması bizim için bir gurur vesilesi. Anadolu topraklarımız gerçekten çok kadim bir tarihe ev sahipliği yapmakta.  Bizler asırlardır devam eden bir kültürün temsilcileri olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Değerli misafirlerimiz bu çok kültürlü mozaiğin birer parçası olarak bugün bizlerin yanındalar. Ne mutlu bize ki bu zenginliği devam ettirebiliyoruz. Bu vesile ile yüce rabbimizden diliyorum ki; 2019 yılı başta ülkemize ve tüm insanlara barış, huzur, esenlikler getirsin. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Ordumuzu korusun” dedi.

“Hatay, gözlerin üzerinde olduğu bir il”

Bayramların birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bugün bizler ve sizler için önemli bir gün. Neol Bayramını birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bizler bayramlarımızı sizlerle nasıl sevinç içerisinde kutluyorsak, bugün burada sizlerle birlikte olmak da bizim için ayrı bir mutluluktur. Bizden önce gelen belediye başkanlarımız gibi bizler de İskenderun Belediyesi olarak kimseyi ayırmadık, ayrıştırmadık, ötekileştirmedik. Önemli olan bu kentte birlik ve beraberliği devam ettirebilmek. Hatay demokratik olarak bütün dünyanın ve şer güçlerinin gözünün olduğu bir il. Bizler uzun zamandır bu güzel ortamı bu kardeşliği bozmadan tüm dünyaya örnek olduk. Kardeşliğimizi, birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamayacak. Ben tekrardan hepinizin Noel Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.

“Her şartta mutluluğu hep beraber yaşarız”

Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutlayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, “Ben gerçekten çok sevinçliyim. Bugüne kadar görev yaptığım süreç içerisinde İskenderun civarındaki ilçelerde de çalıştım. İskenderun’a geldim. Çalıştığım her yerde Hıristiyan vatandaşlardan birçok arkadaşım oldu. Bayramlarımızı birlikte kutladık. Bugün de yine Noel Bayramını birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Benim yönetimim içerisinde Kaymakamlık makamı sizlerin ne isteği varsa, diğer vatandaşlarımızın isteklerinin karşılandığı gibi karşılanacaktır. Sizler bizim için kıymetlisiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız. Biz ne lazımsa yapmaya hazırız. Kapımız sizlere her zaman açık. Bu sıcaklık, bu güzellik olduğu sürece hiçbir ayrım gözetmeden bu özelliğimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Her ne şartlarda olursa olsun, havamız temizse mutluluğunu hep beraber yaşarız. Bu vesileyle bugün burada sizlerle birlikte Noel Bayramı’nı kutlamaktan mutluyum. Hepinizin Noel Bayramını tekrardan kutlarım” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın