Hatay Barosu, 75 yıldır Hatay’ın değeri

Hatay Barosu, Kuruluşunun 75’inci yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatların katılımıyla Antakya Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen tören, Ata’ya çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, günün önemine istinaden yaptığı açıklamada kurtuluş mücadelesinin son halkası olan Hatay’ın içinde barındırdığı tüm renkler gibi Hatay Barosu’nun da kentin tüm renklerini ve değerlerini temsil ettiğini belirtti.

Baroların avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleriyle olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamayı amaç edindiğini hatırlatan Dönmez, “Barolar; Meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşlarıdır. Bu ilkelerle hareket eden Hatay Barosu’nun 75. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun” dedi.

 

Bir cevap yazın