En güzel bayramlar Hatay’da yaşanır

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve il protokolü ile birlikte Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı sevincine ortak oldu. Medeniyetlerin beşiği, üç semavi dininin kucaklaştığı hoşgörü şehri Hatay’da farklı dinden, mezhepten, ırktan insanları bir araya getiren bayram ziyaretinde, Hatay’da var olan barış ve kardeşlik iklimi bir kez daha dünyaya örnek gösterildi.

Farlı dinleri buluşturan ziyarette, Hatay’ın hoşgörüsü

Ziyarete Hatay Valisi Rahmi Doğan’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Ufuk Bilgen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Dogum, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Katolik Cemaati Ruhani Lideri Domenico Bertogli, ALİYAD Vakfı Başkanı Nasrettin Eskiocak, Protestan Cemaati Temsilcisi Yakup Chang, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu ve Meclis Başkanı Veliş Bahadırlı ile vatandaşlarımız katıldı.

 ‘Birlikte yaşamaktan mutluyuz”

Hatay Valisi Rahmi Doğan Hristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramı’nı can-ı gönülden kutladığını ifade ederek, “Hatay yüzyıllardır medeniyetlerin beşiği olmuş bir kenttir. Farklı dinden, mezhepten, ırktan insanların barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir toprak parçası olmuş. Bugünde aynı şekilde huzur içinde yaşıyoruz. Bayramlar sevinçlerin arttığı birlik ve beraberliğin coşkuya karıştığı günlerdir. Dolayısıyla ben de tüm Hristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramını tebrik ediyorum. Biz onlarla birlikte bu topraklarda yaşamaktan mutluyuz. Eminimin ki onlarda bu ülkenin hoşgörü iklimi içerisinde bizimle birlikte yaşamaktan mutludurlar” dedi.

 ‘Bayramımıza ayrı bir tat katınız’

Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ev sahibi olarak yaptığı konuşmada; Noel Bayram sevincini paylaşmak üzere kendilerini ziyaret eden il protokolüne teşekkür ederek, ‘’Sevginin başkenti Antakya’da Hristiyan dinine mensup insanlar olarak Noel Bayramını büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Yüzyıllardır devam eden barış ve kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek teşkil ettiği, ibadethanelerin aynı anda Allah’a yakarışların sunulduğu, ezan sesinin çan sesine, çan sesinin hezan sesine karıştığı, üç semavi dininin kucaklaştığı Antakya, acı ve gözyaşının eksik olmadığı dünyamızda, tüm insanlığın en temel özlemi olan barış ve huzurun yaşandığı müstesna şehirlerden bir tanesidir. Sayın Valimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız, farklı inanç ve kültürün temsilcileri ve ilimiz protokolü, Noel Bayramımızı kutlamak üzere kilisemize teşrifleriniz ve mevcudiyetinizle bayramımıza ayrı bir tat kattığınız için teşekkür ederiz.” dedi

‘Atamızın bıraktığı mirası, biz de torunlarımıza bırakacağız”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise bu günün Hristiyan dünyasının çok önemli bir günü olduğunu belirterek, “ Gerçekten çok değerli ve renkli bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehir bize atalarımızdan miras kaldı, bizde torunlarımıza miras bırakacağız. Yüzyıllardır barışın, hoşgörünün, sevginin, bereketin ve kültürün başkenti olan bu şehirde Bu günde Hristiyan kardeşlerimizin Noel Bayramını kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle tüm Hristiyan kardeşlerimizin Noel Bayramını tekrardan kutluyorum’’ dedi.

Yapılan ikram ve sohbetlerin sonrasında tarihi Ortodoks Kilisesi bahçesinde günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

Bir cevap yazın