CHP’liler İsmet Paşa’yı andı

CHP İskenderun İlçe Teşkilatı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah ve dava arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü vefatının 45. yılında anıtı önünde andı.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Belediye Başkan Aday adayları, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile partililerin katılımıyla büyük devlet ve siyaset adamı için düzenlenen anma töreni çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kurtuluş mücadelesinde ve sonrasındaki süreçte Atatürk’ten sonra en önemli devlet adamı olan İsmet İnönü’yü ölüm yıl dönümünde şükran ve minnetle andıklarını söyleyen CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İnönü’nün Türkiye’de çok partili sisteme geçişin ve demokrasinin temellerini atan önemli bir kahraman olduğunu söyledi.

İsmet İnönü’nün tarihe mal olmuş “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözüne vurgu yaparak, Cumhuriyete, Atatürk devrim ve ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyleyen Mansuroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu ve aynı zamanda var oluş belgesi olan Lozan Antlaşması’nın dünya tarafından kabul edilmesinde de etkin ve öncü rol oynamıştır.  İsmet İnönü, Lozan’daki duruşu ve başarısı nedeniyle bugüne kadar ‘Lozan Fatihi’ olarak anılmıştır, anılmaya da devam edecektir. Hem Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli roller üstlenmiş hem partimizin onursal genel başkanı olarak uzun süre genel başkanlığımızı yapmış olan İsmet İnönü’nün, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. 45.ölüm yıl dönümünde bir kez daha büyük kahraman, büyük devlet adamı İsmet Paşayı şükranla, minnetle anıyor, anısı önünde de saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın