Noel geleneği çocukları sevindirdi

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde, 24 Aralık Noel Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında çocuklara hediyeleri Noel baba tarafından verildi.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından özenle alınan hediyeler, çocukları oldukça sevindirdi.


Kiliseye kucaklarında bebekleri ve çocuklarıyla gelen Hristiyan cemaati, bayram öncesi çocukları ile birlikte Noel ruhunu erken hissetti.

Hediye dağıtımı öncesi kilisede çocuklara İsa Mesih’in doğuşu Türkçe anlatıldı. Noel Babanın elinde çanla kiliseye girmesiyle birlikte sevinen çocuklar, şaşkınlıklarını gizleyemedi.


Her yıl hediye dağıtımı sırasında yaşanan izdihamı önlemek için çocukların isimlerini listeden tek tek okuyan Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, “İsa Mesih bir çocuk olarak dünyamıza geldi. Biz de kilise olarak çocuklarımızı her Noel’de hediyelerle sevindiriyoruz. Herkese İyi Noeller” dedi.


Yapılan konuşmanın ardından isimleri okunan minik çocuklar sırtında hediye torbasıyla bekleyen Noel Babanın elinden hediyelerini aldı.

Çocuklara yaş gruplarına göre hazırlanan hediyelerin verildiği sırada anne babalar ve yakınları cep telefonları ile anı ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarışırken, kilisede mum yakıp dua etti.

Bir cevap yazın