Rus devinin Ceo’su 2019 için büyük düşünüyor

5 kıtada 52 ülkeye ihracat yapan Rus Demir Çelik Firması MMK Metalurji’nin CEO’su ve Genel Müdürü Denis Kvasov, 2018 yılını değerlendirirken, 2019 yılı hedeflerini de anlattı.  2018 yılının bir önceki yılın aksine yurtiçinde azalan tüketime bağlı olarak kapasite kullanım oranlarının düştüğünü ifade eden Kvasov, talepteki azalma nedeniyle MMK Metalurji olarak katma değerli üretimde ihracat payını artırmayı, yurtdışında daha fazla pazara açılmayı ve tedarikçi paylarını artırmayı hedeflediklerini vurgularken, bunun için de yeni pazar araştırmasını sürdürdüklerini ifade etti.

“2018 yılında ticaret duvarları oluştu!”

2018 yılının dünya genelinde çeşitli ticaret duvarlarının oluşturduğu, anti-damping, safe-guard ve kota uygulamalarının sıklaştığı bir yıl olarak önceki yıllardan ayrıldığına dikkat çeken Denis Kvasov, “Özellikle uluslararası ticaretin zorlaştığı bu dönemde genel anlamda ilk uygulamaların demir çelik sektörlerinde başladığı dikkat çekiyor. Türkiye’de üretim yapan firmaların bu sınırlamalar doğrultusunda yeni pazarlar araştırdığı, var olan müşterilerinde pazar paylarını geliştirmeye çalıştığı ve yeni ihracat kanalları oluştuğu gözlemleniyor. MMK Metalurji de ihracat payını geliştirmek ve müşteri çeşitliliği yaratmak adına önümüzdeki yıl yurtdışı aktivitelerimizi daha fazla arttıracağız. Firmamızın 2019 yılı hedefleri arasında da zaten yurtdışındaki son kullanıcı sayımızı ve payımızı arttırmak var. Ayrıca ülkemizin üretim alanında lokomotif sektörleri olan otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde tedarikçi payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Bunlarla birlikte yapı ve inşaat sektörlerinin yurtdışı rekabetlerini de kolaylaştıracak şekilde onlara daha dayanıklı, uzun ömürlü ve rekabetçi ürünler sunmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz.  Bu sektörlere yönelik kalite sistemleri ve üretim teknolojileri bakımından yeterliliğe sahip, iki ayrı fabrikamızla ülkemizde üreticileri destekleyen bu şekilde dolaylı ihracatta da pay sahibi olan bir şirket olarak yolumuza devam etmeyi istiyoruz” dedi.

“Büyümenin ihracatla desteklenmesini önemsiyoruz”

Son gelişmeler dışında dünya ticaretindeki en önemli gündem maddesinin demir-çelik sektörü olduğunu dile getiren Deniz Kvasov; “Özellikle ABD’nin Section 232 ile başlattığı süreç sonrasında neredeyse her bölgede çeşitli uygulama değişiklikleri ve önemler gözlemlendi. Demir-çelik sektöründe gündeme gelen anti-damping soruşturmaları, kota uygulamaları ve ilave vergiler şuan ürünler arası ticarette engelleyici rol oynuyor. Ülkelerin cari denge makaslarında öncelikli tedbir olarak yaptırımları devreye aldığı bir sektörde faaliyet gösteren firmamızın beklentisi sadece ihracata ve ihracatçıya desteklerin artarak devam etmesidir. Yeni sistemde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Bakanlığı’nca hazırlanan yıllık programda da yer alan büyümenin ihracatla desteklenmesi hedefini bu kapsamda önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.

MMK’da boya renklendirme sistemi devrede

Butik hizmet ihtiyacı olan tüketicilere yönelik de çalışmalar yaptıklarını belirten Denis Kvasov, bu kapsamda küçük miktarda ve hızlı üretim yapabilen ADU(Automatic Dispensing Unit) boya renklendirme sistemini devreye aldıklarını söyleyen Kvasov, “ADU, polyester son kat boya renklerini dozajlama ve karıştırma sistemidir. Talep edilen her renk, varil bazında dozlanarak üretilir. Boya üretimini MMK Türkiye bünyesinde gerçekleştirdiğimizden, taleplere en uygun terminde ve renk çeşitliliğinde boyalı sac sunabilen butik hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın