Demir Yumruğun hedefinde yine dünya kupası var

10 yaşında başladığı dövüş sporlarında çok sayıda madalya kazanan Hataylı milli sporcu İrem Çapar, gelecek yıl Rusya’da yapılacak Muay Thai Dünya Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkıp başarısını taçlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Babasının yönlendirmesiyle küçük yaşta dövüş sporlarına başlayan 1 yaşındaki İrem, eğitimine de devam ederek Muay Thai Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

8 yıldır uluslararası düzeyde birçok madalya ve kemer kazanan, antrenörünün “Demir yumruk” lakabını taktığı Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu öğrencisi İrem Çapar, küçük yaşta yaşadığı bir kavga sonrası dövüş sporlarına başladığını belirtirken, hedefinin Rusya’da altın madalya ile dönmek olduğunu söyledi.

Babasının kendisine her zaman destek olduğunu dile getiren İrem, “Kuzenlerimle oyun oynadığım sırada haksızlığa uğradığım için kavga etmiştim, babam olayı gördü ve beni şimdiki antrenörüme getirerek dövüş sporlarıyla tanışmamı sağladı. 2013 yılında ilk kez katıldığım dünya şampiyonasında altın madalya kazandım. 2014 yılında da Malezya’da düzenlenen muay thai şampiyonasında birinciliği elde ettim, milli takım düzeyinde de şampiyon olduk” dedi.

İrem, muay thai, kick boks ve boks olarak üç kulvarda da madalyalar kazandığını belirterek, “Şu ana kadar 35 altın olmak üzere 40 madalya kazandım, hedefim gelecek yıl Rusya’da yapılacak şampiyonada Türk bayrağını dalgalandırmak. Var gücümle çalışmalarımı sürdürüyorum. Günde 10 kilometre koşuyorum, spor salonunda da antrenörümle çalışıyorum. Bir kez daha dünya şampiyonu olmayı çok istiyorum. ‘Demir yumruk’ lakabıyla anılmak hoşuma gidiyor” dedi.

Bir cevap yazın