Seminer “Balık-Ekmek Şenliği”ne dönüştü

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Arsuz Arpaçiftlik İsmet Okan İlk ve Ortaokulu öğrencilerine su ürünleri, balığın faydaları ve korunması konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Arsuz Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arsuz Turizm ve Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen seminere Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı, kurum amirleri, okul müdürleri, okul aile birliği, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Balığın insan sağlığı açısından önemine dikkat çekilen ve adeta “Balık-Ekmek Şenliği”ne dönüşen seminer sonrası, öğrencilere balık tüketimini arttırmaları amacıyla Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve Arsuz Kaymakamı Musa Sarı tarafından balık ekmek dağıtıldı.

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce tedarik edilen ve Arsuz Turizm ve Kültür Derneği tarafından hazırlanıp servis edilen balık ekmek dağıtımında renkli görüntüler oluştu.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, deniz kenti olan ilçede öğrencilerinin balığı sevmesini sağlamak ve su ürünlerinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen seminere katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, Arsuz’da var olan balıkçılık potansiyeline vurgu yaptı.

Seminerin sonunda, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ile Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı’ya plaket takdim edildi.

Bir cevap yazın