Yürekleri ağza getiren paraşütçüden güzel haber var

Amanoslar’dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan ve İskenderun Atatürk Anıt Alanı’na doğru inişe geçtiği sırada yere çakılarak yaralanan Erdoğan Yarlılar (22), Özel Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker’in gerçekleştirdiği başarılı ameliyat sonucu ayağa kalktı. Ameliyat sonrası yoğun fizik tedavi programına alınan Erdoğan Yarlılar’ın tedavisi, uzman doktor ve fizyoterapistler eşliğinde devam ediyor.

“Daha iyi olacak’’

Yamaç paraşütçüsü Erdoğan Yarlılar’ın sağlık durumu hakkında bilgiler veren Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker, “Erdoğan Yarlılar bize başvurduğunda, belden aşağısını oynatamıyor ve diz altından itibaren ayaklarını hissedemiyordu. Çekilen tomografide; T12 vertebra kemiğinde çökme fraktürü görüldüğünü ve omurilik kanalında tam kot bası yaptığını gözlemledik. Hastamızı 45 dakika içerisinde ameliyata alarak, omuriliğine olan baskıyı kaldırdık. Erken müdahale sayesinde de, erken yanıtlar aldık. Fizik tedavi sayesinde, daha iyi sonuçları almayı umut ediyoruz. Hastamızın bu süreçten sonra, fizik tedavi doktoru ve fizyoterapistler eşliğinde tedavisi devam edecek” dedi.

Ayağa tekrar kalkmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Erdoğan Yarlılar ise, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Özkan Çelikler’e, fizik tedavi ve rehabilitasyon ekibine teşekkür etti.

Bir cevap yazın