Lütfü Savaş’ın açıklaması kıyamet koparacak!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim öncesi nüfus dairelerinde Suriyelilere harıl harıl kimlik verildiğini belirterek, “Hatay’ın geleceğini Suriyeliler mi şekillendirecek?” dedi.

Bu şehir ve bu ülke için hiçbir emekleri olmayan Suriyelerin, ülkenin gerçeklerinden habersiz, adayların vizyonunu ve siyasi partilerin gerçeklerini bilmeden geleceğimize karar verme hakkına sahip olamayacaklarını vurgulayan Başkan Savaş, seçim için bir şehrin geleceğiyle oynandığının altını çizdi.

“Hatay’ın geleceğini düşünmek zorundayım”

Hatay Halkı’nın hakkını koruma noktasında en büyük görevin kendisine düştüğünü söyleyen Başkan Savaş, “Suriyelileri misafir olarak aldık. Biz, 7 yıldır yaklaşık 500 bin kişinin ekstradan yükünü çekiyoruz. Devlet, Suriyelilerin olduğu bölgelere gelen nüfus kadar ekonomik destek verecekti. Biz bunun hiçbirini alamadık. Hatay halkı, kendi ekonomik haklarıyla bu insanları da misafir etti. Savaş bittikten sonra gitmelerini istiyoruz. Müthiş bir şekilde üreme hızları var. Tek çadırda altı yılda altı çocuk sahibi olanlar bile var. Böyle bir doğum hızıyla karşı karşıya kaldığımızda bizim nüfusumuz 10 yılda yaklaşık ikiye katlanacak. Burası Suriye’den 35-40 yıl daha ileri düzeyde. Gitmezlerse de yarın çocuklarımız kendi şehirlerinde azınlık durumunda olacaklar. Büyükşehir belediye başkanı olarak Hatay’ın geleceğini düşünmek zorundayım. Bu ülkede Çanakkale mücadelesini, kurtuluş mücadelesini bizim atalarımız birlikte vermişlerdir. Hatay Halkı gelecekle ilgili kaygı taşımasın diye onların hakkını korumak en çok bana düşer. Düşman değiliz, onlar bizim için tanrı misafiridir. 7 yılı aşkın süredir ev sahipliği yapıyoruz, yorulduk. İnancımız gereği misafirlerimize elimizden gelenin fazlasını yaptık ancak, uluslararası platformlarda da Suriye ile ilgili bütünlüğün korunması adına herkes elinden geleni yapsın ülkemiz de buna dahildir. Suriye’nin bütünlüğü korunduktan sonra alt yapısı, üst yapısı, iş alanları konusunda da uluslararası egemen güçler destek olsun ve insanlar oraya cazip bölge olarak bakabilsin. Bizim ülkemizde gençlerimiz işsiz. Ben günde sayısız iş talepleri alıyorum. Bizim çocuklarımızın problemi varken ve ilerleyen zamanlardaki nüfus artışını da hesaba katarsak, nasıl barınacağız?” dedi.

 “Bu acelenin sebebi ne?”

2019 yılı yerel seçimlerinde Suriyeli vatandaşların oy kullanmasına ‘Bu telaş niye?’ diyerek tepkisini gösteren Başkan Savaş, “Neden Suriyelere vatandaşlık vermek için bu kadar çaba sarf edip, her gün nüfus dairelerini doldurup taşırıyorlar? Bir seçim için bir şehrin geleceğiyle oynamak doğru bir şey mi? Hatay’daki bu acelenin yetkili kişiler tarafından açıklanmasını bekliyorum. Bu durum sadece benim sorunum değil, Hatay’daki 1 milyon 600 bin insanımızın sorunudur. Belediye başkanı seçilip seçilmemek ayrı bir konu, ama bizim geleceğimizi biz tayin edelim. Geleceğimiz, Suriye’den kaçıp burasıyla hiçbir alakası olmayan insanlar tarafından belirlenemez ” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın