Çelik devi kapılarını İSTE’li öğrencilere açtı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Türkiye’nin önemli bir sanayi şehrinde okumanın avantajıyla, bilgilerini rahatlıkla artırmak  ve mesleki kariyerlerini geliştirebilmek amacıyla düzenledikleri teknik gezilerinden birini daha İSDEMİR’e yaptı.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin katılımıyla, demir-çelik sektörünün öncü firmalarından İSDEMİR’e yapılan teknik gezide öğrenciler ileri teknoloji ile donatılmış olup aynı anda uzun ve yassı çelik üreten bir entegre tesis olan İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda demir üretiminin her aşamasını tek tek gezdi.

İSTE Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yapıcı; demirin, toz cevherinden çelik bobine ve kangala dönüşümünü gözlemleme fırsatı bulan öğrencilerin aynı zamanda, Endüstri 4.0 uygulamalarının entegrasyonu ile ilgili incelemelerde bulunma fırsatı bulduğunu ifade etti.

İSDEMİR Kurumsal İletişim Uzmanı Zeynep Erzenci Ceyhan, İSTE’li öğrencilere birimler hakkında bilgi verirken, 4 Numaralı Yüksek Fırın Kumanda Merkezi Binasını da detaylı bir şekilde öğrencilere tanıttı.

Öğrenciler de, bu önemli tesisi tanıyarak gelecekteki mesleki kariyerlerine katkı sağlayacak bu faaliyetten memnun olduklarını dile getirerek, İSDEMİR yöneticilerine teşekkür etti.

Bir cevap yazın