Başkan Savaş, gençleri iş dünyasıyla buluşturdu

Avrupa Birliği(AB) tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB)’nin katkılarıyla yürütülen ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nin destek verdiği “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay” projesi kapsamında düzenlenen yarışmalara katılan öğrenciler ve kentin önde gelen işadamlarıyla İskenderun Petek Mutfak’ta bir araya geldi.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO yönetim kurulu üyeleri ve yarışmacıların katıldığı buluşmada, bilimsel çalışmalar yapan ve inovatif fikirleriyle topluma yarar sağlayan üniversite öğrencileri işadamlarıyla ‘Yeşil İcatlar’ ve ‘Kendin Yap’ yarışmalarında başarı elde eden projelerini anlattı.

‘Sürdürülebilir Bir Gelecek herkesin sorumluluğunda’

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, iş insanlarının, STK’ların ve kentin önde gelen isimlerinin, daha yaşanabilir bir dünya için proje üreten gençlere sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında, dünyada yaşanan iklim değişikliklerinin 7’den 70’e herkesin sorumluluğunda olduğunun altını çizdi. Başkan Savaş, insanların bu farkındalıkla yaşamlarını sürdürmesi ve daha sağlıklı bir çevre için çaba harcaması gerektiğine değinerek, sürdürülebilir enerji yatırımlarından bahsetti.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İSTE’nin kuruluş aşamasına katkı sağladıklarının altını çizerek gençlerin ürettiği projelere İTSO’nun her anlamda destek sağladığını ve gelecekte de her zaman üreten gençlerin yanında olacaklarını belirtti.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

 

Bir cevap yazın