Hatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel ürünlerinin sergileneceği ‘Hatay Gastronomi Günleri’ İstanbul’da başlıyor. Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, bölgenin birbirinden lezzetli ürünleri ve kendine özgü kültürü İstanbullularla buluşacak.
Beylikdüzü Belediyesi, dünyanın önemli gastronomi şehirlerinden biri olan Hatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel ürünlerinin sergileneceği ‘Hatay Gastronomi Günleri’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
UNESCO tarafından 26. Gastronomi Şehri ilan edilen Hatay’ın, kültürel zenginliklerinin sergileneceği lezzet şöleni, 6 Aralık’ta Beylikdüzü Cumhuriyet Meydanı Etkinlik Alanı’nda başlayacak.
16 Aralığa kadar sürecek olan etkinlikte; “Künefe’den Tepsi Kebabı’na, Kağıt Kebabı’ndan Kabak Tatlısı’na” kadar birbirinden lezzetli ürünler Hatay’ın gastronomi farkındalığı ile tüm İstanbullulara yansıtılacak.
Barış, hoşgörü ve medeniyetler şehri Hatay lezzetlerini vatandaşlar 09: 00-23: 00 saatleri arasında tanıma ve tatma imkânı bulacak.