CHP’de adaylık düğümü çözülüyor

Bugüne kadar 1 büyükşehir ve 10 il olmak üzere 252 belediye başkan adayını açıklayan CHP’de gözler 6 Aralık’a çevrildi. Yarın yapılacak olan PM toplantısının ardından 300’ü aşkın adayını daha ilan edecek olan CHP’de, Hatay’da Samandağ, Defne, Arsuz ve İskenderun ilçeleri hariç, Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile diğer ilçelerin açıklanabileceği öğrenildi.  CHP’nin 6 Aralık’ın ardından geri kalan bütün adayları iki farklı grupta açıklamayı planladığı, Samandağ, Defne, Arsuz ve İskenderun adaylarının ise bu ayın sonlarına doğru açıklayacağı da edinilen bilgiler arasında yeraldı.

Hatay’da Lütfü Savaş ile yola devam

CHP’nin yarın açıklayacağı adayların ağırlıklı olarak ilçe ve beldeleri kapsayacağı, ancak listede bazı büyükşehir ve il belediyelerinde yarışacak isimlere de yer verileceği belirtildi. İki farklı grupta açıklanması planlanan adaylardan ilk grupta Ankara, ikinci grupta ise İstanbul ve İzmir adayının duyurulacağı ifade edilirken, partide bu üç ilin adaylarının en sona bırakılarak, özel bir toplantıda açıklanması fikri de tartışılıyor.

CHP yönetiminde olan Hatay, Eskişehir ve Aydın büyükşehir belediyelerinde ise mevcut başkanlarla yeniden yola devam edilmesi ve Hatay’da Başkan Lütfü Savaş’ın, Eskişehir’de Başkan Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nun yarın tekrar aday gösterilmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın