Arsuz Kaymakamı engellilerin yanında

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Engelsiz Arsuz Derneği öncülüğünde, ilçedeki özel okulların da destek verdiği kutlama programına katılan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, engelliler ve engellerin kaldırılması konusunda herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Belediye Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa Kaymakam Musa Sarı’nın yanısıra Belediye Başkan Vekili Sami Keskin, Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Serhat Gökpınar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli aileleri ve davetliler katıldı.

Engellilerin eğitimine öncelik

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, törende yaptığı konuşmada Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rakamlara göre 7 milyarın üzerindeki dünya nüfusunun 1 milyardan fazlasının engellilerden oluştuğunu, bunun da 100 milyonun üzerindeki kısmının çocuk engellilerin oluşturduğuna dikkat çekti.

Dolayısıyla bu konuda herkese çok büyük görevler düştüğünü söyleyen Kaymakam Sarı, “Özel eğitim devlet okullarının yanı sıra özel okulların da bulunduğu ilçemizde okula gitmeyen engelli kardeşlerimiz için bazı mahallelerde kaynaştırma sınıflarında, hiç gidemeyenler için de evde eğitim hizmeti veriliyor. Engelli kardeşlerimize hak ettiği hizmetin en iyisini sunmak ve tüm engellerin kaldırılması adına çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Sarı, daha sonra Gökmeydan Mahallesinde bulunan engelli çocukları bulunan bir aileye konuk oldu.

Bir cevap yazın