İSTE’li gençler, rektörleriyle birlikte eylemde!

Avrupa Birliği ile Türk Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen, topluma gönüllülük bilincini aşılamanın yanında gönüllü çalışan kişi sayısını artırarak paylaşımcılığı destekleme ve sosyal yaşamı iyileştirme amacı güden “Youth in Action” (Eylemde Gençlik) isimli Gençlik Projesi İskenderun’da gerçekleştirildi.

Proje Yürütücülüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Makine Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi ve aynı zamanda profesyonel basket hakemi olan Emre Yeldaş tarafından yapılan ‘Gençlik Projesi’ kapsamında; Türkiye, Bulgaristan, Letonya, İtalya ve Hırvatistan’dan gelen toplam 42 genç gönüllü katılımcı Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak için İskenderun Gençlik Spor Salonu’nda Limakport İskenderun Engelliler Basketbol Spor Kulübü ile gösteri maçı yaptı.

Bilim, teknoloji ve girişimcilik projeleri yanında kültür, sanat, spor ve sosyal sorumluluk projelerine her fırsatta destek veren İSTE öğrencileri de misafir öğrencilerle birlikte “Eylemde Gençlik” isimli Gençlik Projesi’ne iştirak ederek, hem engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve onlarla empati kurmak için hem de azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağına işaret etmek için tekerlekli sandalyelere oturdu ve gösteri maçı yaptı. Limakport İskenderun Engelliler Basketbol Spor Kulübü oyuncularına karşı direnç gösteremeyen ve fark yiyen öğrenciler, maçın karma takımlar şeklinde yapılmasını isteyince maçın geri kalan kısmı başa baş geçti. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin de forma giydiği maçta, kadraja çok çarpıcı kareler yansıdı.

‘Engelleri hep birlikte aşabiliriz”

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, toplumun her kesimini engelli insanlarımızın sorunlarına duyarlı olmaya ve onlara destek olmanın yanında onlarla birlikte bütünleşmek ve sinerji oluşturmaya davet ederek; “Engellilerin sıkıntılarına dikkat çekmek ve onlarla empati kurmak için bugün tekerlekli sandalyelere oturduk ve birlikte bir gösteri maçı yaptık. Bunu yaparken, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını da vurgulamak istedik. Bu şehrin tekerlekli sandalye basketbol takımı ligde çok başarılı sonuçlar alıyor, ampute milli takımımız dünya ikincisi oluyor, bu başarıları ile hepimizi gururlandırıyorlar, örnek oluyorlar. Hep birlikte daha çok kenetlenirsek, onları daha çok desteklersek, onların önünü daha çok açarsak, onlara fırsat verirsek ve daha çok birlikte çalışırsak başarıların daha da artacağına yürekten inanıyorum. Ayrıca bu gönüllülük projesine imza atan İSTE öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın