CHP adayları için kritik heyet Hatay’da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yerel seçimlerde aday gösterilecek isimlere yönelik rapor hazırlayacak Hatay heyeti, görüşmelere başladı.

PM Üyesi Meryem Gül Çiftçi’nin başkanlığında, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yeraldığı heyetin, Hatay İl Başkanlığı, İlçe Başkanları, Belediye Başkan Aday Adayları, partide görev almış eski İl Başkanları ve Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş ile birebir görüşme yaptıkları öğrenildi.

CHP Aday Belirleme Heyeti’nin 4 gün süreyle Hatay’da parti tabanı ile halkın nabzını tutacağı öğrenilirken, 15 İlçe Belediye Başkan Aday Adayları ile birebir görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi.

CHP Hatay İl Başkanlığı’nda olağanüstü bir hareketlilik dikkat çekerken, heyet üyelerinin özellikle Defne, Samandağ, Arsuz ve İskenderun’da halkla birebir görüşme yaptıktan sonra, CHP Hatay milletvekilleriyle de ayrıca görüşecekleri bildirildi.

Heyet, Hatay’ı dinleyecek

Hangi ilçede eğilim yoklaması ve hangi İlçede adayların atamayla belirleneceğini hazırlayacakları raporla MYK’YA sunacak olan heyet, bugün sendikalar ve esnaf oda başkanları ile biraraya gelerek sorun ve önerileri dinleyecek. Bu bağlamda ilk ziyaretini Hatay DİSK şube başkanlığına gerçekleştiren heyet daha sonra Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığını ziyaret ederek, yerel seçime dair istişarelerde bulundu.

Bir cevap yazın