Öğretmenlere karanfilli jest

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki okulları ziyaret ederek, öğretmenlere karanfil dağıttı. Başkan Seyfi Dingil, Azganlık’ta OSB ilkokulu, Azganlık Organize Sanayi Ortaokulunu, İskenderun Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okulu’nu ziyaret ederek öğretmenlere karanfil takdim etti.

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Seyfi Dingil, “Türlü zorluklarla rağmen kar kış demeden yılmadan bir ideali uğruna başkalarının derdini dert edinen, gücünü sevgiden alan hiçbir maddi karşılık beklemeden öğrencilere doğruyu, güzeli aşılayan bunları yaparken de sabır ve özverili ile yetiştiren kutsal bir meslektir öğretmenlik” dedi.

“En onurlu meslek”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünü kendilerine rehber edindiklerini de vurgulayan Başkan Seyfi Dingil,“Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak genç nesiller yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunandır, öğretmen. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir.” şeklinde konuştu. Öğretmenler ise gerçekleşen ziyaretten ve çiçek jestinden dolayı Başkan Seyfi Dingil’e teşekkür etti.

 

Bir cevap yazın