İSTE’rse dünya şampiyonu da olur!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü Öğrencisi Hatice Şimşek, 2018 Avrupa EMF-Muaythai Uluslararası Açık Kupa Şampiyonası’nda; 60 Kilo Kategorisi’nde Avrupa üçüncülüğünü elde ederek, ‘Milli Sporcu’ olma unvanını kazandı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, makamında kabul ettiği öğrencileri Hatice Şimşek’i İSTE’yi ve İskenderun’u gururlandıran başarısından dolayı tebrik etti.

İSTE öğrencisi Milli Sporcu Hatice Şimşek’i teşekkür belgesi ve plaket ile ödüllendiren Rektör Prof. Dr. Dereli, teknoloji, kültür, sanat konularında olduğu gibi spor faaliyetleri konusunda da öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ve desteklediklerini, öğrencilerin derece aldığını görmenin kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade etti.

Antrenörü Serdar Keskin, İSTE Spor Koordinatörü Öğr. Gör. Sıtkı Kahvecioğlu ve annesi ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Avrupa Muaythai ve Türkiye Muaythai Federasyonu işbirliğiyle 15 ülkeden 495 sporcunun katıldığı şampiyonadan üçüncülükle ayrılmanın sevincini yaşadığını belirten Şimşek, daha önce katılmış olduğu müsabakalarda, üç kez Türkiye ikinciliği, bir kez Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini ve hedefinin önce Türkiye Şampiyonluğu, ardından Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi.

İSTE Spor Koordinatörü Sıtkı Kahvecioğlu da hedeflerinin, Muaythai spor dalında “Türkiye Şampiyonluğu” olduğuna vurgu yaptı.

Bir cevap yazın