HATSU’dan içme suyuna yüzde 10 indirim

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu, Kasım ayı olağan toplantısı 2. birleşimi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Ömer Dolar başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan genel kurulda HATSU’nun 2019 yılına Performans Programı ve 2019 yılı Gelir-Gider Bütçesi ve Bütçe Kararnamesi’ne yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporları oy birliğiyle kabul edildi.

Döviz kurları ve enflasyondaki artışlar nedeniyle su tarifelerinde belirlenen kalemlerin yüzde 10 indirim yapılması ve bütçenin buna göre revize edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Şehit ve vefat eden Gazilerimizin eşlerinin indirimli tarifeden faydalanmasının talep edildiği ile ilgili Plan-Bütçe, Tarife ve Hukuk komisyonları raporları da oy birliğiyle kabul edildi.

Köylerden mahalleye dönüşen yerlerde ilk defa abone olacaklardan alınan abone ücretleri ve aboneliğe bağlı ücretleri toplamının bir defaya mahsus olmak ve 31.12.2018 tarihine kadar abone olacaklar için 100 TL olarak belirlenmesi için bütçenin buna göre revize edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi ve oylanmasının ardından bir sonraki HATSU Genel Kurulu’nun 08 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda yapılması kararlaştırıldı.

 

 

Bir cevap yazın