Polisten 5 gün kaçabildi… İskenderun’da yakalandı

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde market görevlisini tabancayla tehdit ederek yazar kasadaki 3 bin lirayı alıp kaçan silahlı soyguncu, İskenderun’da yakalanarak cezaevine gönderildi.

Hırsızlık anı güvenlik kamerasınca kaydedilen olayla ilgili, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, bir marketler zincirinin Serinevler Mahallesi’ndeki şubesinden 5 gün önce yaklaşık 3 bin liranın silahlı kişi tarafından gasbedilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aranan şüphelinin kimliğini belirledi.

Marketin güvenlik kamerası görüntüsünden eşkali tespit edilen şüphelinin daha sonra bölgedeki yaklaşık 35 güvenlik kamerasının incelenmesi sonucu yaklaşık 400 metre mesafedeki bir eve girdiği saptandı.

Bu kişinin ev sahibi F.Y’nin oğlu Yasin Y. (29) olduğu bilgisine ulaşan ekipler, yaptıkları araştırmayla şüphelinin olaydan sonra İskenderun’a kaçtığını belirledi. İskenderun’a gelen ekipler, şüpheli Yasin Y’yi kaldığı otelde, üzerinde 2 bin 700 lira ile yakaladı. Olayda kullanılan tabancayı da şüphelinin yanında bulan ekipler, bu silahın kurusıkı olduğunu tespit etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheli, işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın