Çocuk Hakları için, çocuklar için haykırdılar

Hatay Lösev Gençlik Teşkilatı üyesi Mehmet Yeşilmen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla ‘Çocuk Susar Sen Susma’ sloganıyla çektiği kliple çocuk istismarı, çocuk işçiliği ve çocuk gelinlere dikkat çekti.

Çocukların, “Töreye kurban etme, Yaşama hakkımı elimden alma, Eğitim hakkıma engel olma, Ağzın değil vicdanın konuşsun, Gelinlik değil önlük giymek istiyoruz” şeklinde haykırdığı klip hem çocukların sesi olmak, hem de toplumsal duyarlılık oluşturmak adına yayınlandığı andan itibaren sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Milyonlarca çocuk için susmadı

Geleceğimizin teminatı olan çocukların kendi haklarından yeterince yararlanamadıklarını belirterek, çocukları sorunları için susmadıklarını söyleyen Mehmet Yeşilmen, “Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuklarımız başta cinsel istismar, erken yaşta evlilik, çocuk işçiliği, savaş mağduriyeti, sağlık ve eğitim hakkı ihlalleri olmak üzere yaşamsal ve gelişimsel birçok haklardan mahrum ediliyor. Sadece 2017 yılında Ceza Mahkemelerinde çocukların cinsel istismarına yönelik açılan dava sayısı 16 bin 348. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi verilerine göre 1 milyon 973 bin 875 çocuk eğitim hakkından yararlanamıyor. TÜİK verilerine göre ülkemizde 6-17 yaş arasında yaklaşık 900 bin çocuk işçi var. Son 10 yılda çocuk istismar vakaları yaklaşık %100 artış gösterdi. Milyonlarca çocuk fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılıyor. Yine milyonlarca çocuk maddi yetersizlikten dolayı fiziksel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlayamıyor. Çocuk hakları alanında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dünyada ve Türkiye’de yaşayan tüm çocukların ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyoruz. En kısa zamanda bu mağduriyetlerin iyileştirilmesini temenni ediyoruz” dedi.

https://www.facebook.com/mehmet.yesilmen.395/videos/10156686319084034/

 

 

Bir cevap yazın