Yeni İskenderun Kaymakamı göreve başladı

Kestel Kaymakamı iken İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün oluru ile İskenderun Kaymakamlığı’na atanan İskender Yönden bugün itibariyle görevine başladı. 2010 – 2014 yılları arasından yaklaşık 4 yıl Erzin Kaymakamlığı yapması dolayısıyla bölgeyi tanıyan ve başarılı yönetimiyle takdir toplayan İskender Yönden, devlet tecrübesi, vizyoner kişiliği ve insan odaklı hizmet anlayışıyla ön plana çıkan bir mülki idare amiri olarak dikkat çekiyor.

İskender YÖNDEN kimdir?

Adana İli Kozan İlçesinde 1971 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kozan’da tamamlamış olup, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayarak 1990 yılında mezun olmuş ve akabinde İngiltere’de yüksek lisans yapmıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavı kazanarak 1996 yılında “Adana Kaymakam Adayı” olarak atanmış olup, yurt dışı stajını yapmak ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere İngiltere’ye gönderilmiştir. Mesleki inceleme ve staj süresini tamamladıktan sonra 84. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayarak Mülki İdare Amirliği görevine başlamıştır.

Sırasıyla, ADANA/Aladağ Kaymakam Vekilliği, KAYSERİ/Sarız Kaymakamlığı, SİİRT/Şirvan Kaymakamlığı, OSMANİYE/Toprakkale Kaymakamlığı, BATMAN/Kozluk Kaymakamlığı, HATAY/Erzin Kaymakamlığı, AYDIN/Didim Kaymakamlığı ve BURSA/Kestel Kaymakamlığı yapmış olup, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı “Valiler Kararnamesi” ile İskenderun Kaymakamlığı’na atanmıştır. Görev yaptığı yerlerde; eğitim, sağlık, turizm, kültür ve sanayi v.b. sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik yaptığı çalışmalar dolayısıyla Valilik Makamı ve çeşitli sivil toplum kuruşları tarafından teşekkür belgesi takdim edilmiştir. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilmektedir. Aile Hekimi Dr. Ayşenur Yönden ile evli olup, iki çocuk babasıdır.

19 Kasım 2018 Pazartesi günü itibariyle İskenderun Kaymakamlığı görevine başlamıştır.

 

 

 

Bir cevap yazın