Temayülde oylar 134 aday adayı için kullanıldı

AK Parti Hatay İl Başkanlığı, tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün yerel seçimlerde partiden aday olmak için başvuranlara yönelik teşkilat içinde temayül yoklamasına gitti.

Antakya Spor Salonunda düzenlenen temayül yoklamasında kayıt yaptırıp kimliklerini alan teşkilat mensupları, dijital sistemde oy kullanılan kabinlerde en fazla 3 aday için tercihlerini belirtti.

Hatay’daki temayül yoklamasına genel merkezden AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Kadın Kolları MKYK Üyesi Dilek Kaya katılım gösterdi.

“Başarıya imza attık”

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Hatay’da 15 ilçe ve büyükşehir için toplam 134 aday adayı olduğunu belirterek, “Türkiye’de 18 yıldır iktidar olan AK Parti’ye teveccüh hamd olsun devam ediyor. Hatay’da 15 ilçe ve büyükşehir için toplam 134 aday adayımız var. Bu büyük bir başarı ve teveccüh. Temayül yoklaması çok başarılı bir organizasyon ile gerçekleştirildi. AK Parti büyük bir ailedir ve milletin partisidir. Başvurularının yoğun olması AK Parti’nin başarılı olduğunun göstermesi açısından önemli bir kriter olarak görüyoruz. Bugün 3 bine yakın teşkilat mensubumuz, il yönetimi ile birlikte tamamı temayülde yaşadıkları ilçede kimleri belediye başkanı olarak görmek istedikleri yönünde kanaatlerini bildirdiler. Büyükşehir belediyesi için kimleri görmek istediği ile alakalı kanaatlerini bildirdiler” dedi.

“Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik”

Güler, AK Parti’nin Hatay’da seçimlere hazır olduğunu dile getirerek, “Allah’ın izniyle Mart 2019’da Hatay’da zafer kazanacağız. İlk defa Türkiye’de elektronik ortamda temayül yapıldı. Sonuçlar hemen genel merkezde ve Cumhurbaşkanımız tarafından görülebilecek. Bu sistem hem temayülün daha hızlı olmasını sağladı hem de ciddi bir tasarruf söz konusu. AK Parti yine ilke imza atmış oldu” şeklinde konuştu.

“Temayül belirleyici güç”

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da, Hatay’da bulunan delegelerinin 15 ilçe ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı için tercihlerini elektronik ortamda yapılan temayülle ortaya koyduklarını söyledi.

Temayül yoklamaları, anketler ve vatandaşların beklentilerinin aday seçimlerinde belirleyici olduğunun altını çizen Özkan, “Aday adaylarımızın teveccühü ve sayısı, yarın başlayacak olan meclis üyesi başvurucularımızın sayısına baktığımızda Türkiye genelinde şu anda 10 bin civarında aday adayımız var. Bu büyük bir sayı. Bir taraftan doğrudan aday adaylığı müracaatını yapanlar, mevcut belediye başkanlarımız onlar da aday adayı, aynı şekilde teşkilatlarımızdan aday adaylığını topladığımız zaman bu rakam yaklaşık 9-10 bini buluyor. Bu ne demek? Yani Türkiye’de 15 yıldan beri her girdiği yerel seçimde zaferle ipi göğüsleyen ve milletimize hizmetkar olarak 18 yıldan beri çalışan, didinen AK Parti’nin, yine milletimizin tek umudu olduğunu gösteriyor. AK Parti milletimizin bağrından çıkmıştır. Rotasını, istikametini milletimiz belirlemiştir. İnşallah aynı istikamette ilk günkü aşkla aynı geleceğe doğru aynı istikamette yürüyoruz” dedi.

Bir cevap yazın