CHP İskenderun’da ortak karar; ‘Ön seçim’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İskenderun’a sağdan transfer edilmiş bir aday istemediklerini dile getirdi.

İskenderun Belediye başkan aday adayları Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Dr. Muhsine Korkmaz, Öztürk Çolak, Av. Nalan Akkülah, Bülent Bozdoğan ve İsmet Parlar’ın katıldığı toplantıda, İskenderun belediye başkan adaylığı için ön seçim ya da eğilim yoklaması istediklerini dile getiren Mansuroğlu, bu taleplerini CHP Genel Merkezi’ne de ilettiklerini duyurdu.

“Halkı ayrıştıracak bir aday istemiyoruz”

İskenderun’u tüm dinamikleriyle kucaklayacak ve birleştirici gücü olacak bir aday istediklerini söyleyen Mansuroğlu, “CHP’nin sağdan transfer edilmiş, kenti birbirine kırdıracak, kaldırımları sokakları çetelere teslim edecek, halkı ikiye bölecek bir belediye başkan adayına ihtiyacı yok. Bizim hizmet yaparken ayrım yapmayan, kentin tüm dinamikleri ile beraber bu kenti yönetecek bir belediye başkanına ihtiyacımız var. CHP’de bu işi yapacak arkadaşlarımız burada aramızda. Kimse öküzün altında buzağı aramasın” dedi.

 “İskenderun Belediyesi CHP’nin olacak”

Hedeflerinin İskenderun Belediyesi’ni yeniden kazanmak olduğunu vurgulayan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart seçimleri öncesi İskenderun’a geleceğini ifade etti. Gerçekleştirdiğimiz ziyarette yönetim olarak, İskenderun’da aday belirleme yönteminin olmazsa olmaz ön seçim veya geniş katılımla yapılacak bir eğilim yoklaması ile saptanması için aldığımız kararı ilettik. Bu kararımızı hem ilimize hem de genel merkezimize de faksladık. Bununla da yetinmedik. Bu kararlarımızı genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizle de paylaştık. Birilerinin ifade ettiği gibi hiçbir arkadaşımızın ismini dosyamızın içine koymadık. Kesinlikle hiçbir aday arkadaşımızı öne çıkartacak bir ibare kullanmadık. Aday adayı arkadaşlarımızdan hangisi aday olursa olsun örgütümüzle birlikte dimdik arkasında duracağız. İsteğimiz tüm aday adayı arkadaşlarımızın eşit bir ortamda yarışmaları. Belediyecilik sosyal demokratların işi. Bundan sonra kimse İskenderun Belediyesini elimizden bir daha alamayacak. Ben hepinizin adına seçimler sonrası belediye başkanımızla birlikte genel başkanımızı belediye binasında karşılayacağımızın sözünü verdim. İskenderun belediyesi CHP’nin olacak” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın