CHP, Hatay’ın her yerinde Lütfü Savaş’la kenetleniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı bu kez Samandağ’da düzenlendi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ev sahipliğinde düzenlenen ve partilileri bir araya getiren buluşmada yerel seçimler öncesi birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Truva Life Otel’de düzenlenen kahvaltıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan aday adayları, il ve ilçe yöneticileri, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çeşitli dernek ve oda başkanları, dini inanç önerleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oylamasına destek

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kahvaltının açılış konuşmasını yapan CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini kazanmak için canla başla çalışacaklarını belirterek, “Halk iradesi ile seçilecek, halkın desteğini arkasına alacak, belediye kapısını herkese eşit mesafede açık tutacak bir belediye başkanı istiyoruz. Bu nedenle halk oylaması veya önseçimin sağlıklı olacağını düşünüyoruz” dedi.

“17 yıllık iktidar Hatay’a ne yapmış?”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, 4,5 yılda Hatay’a yaptığı hizmetlerle, iktidar partisinin 17 yılda Hatay’a yaptığı hizmetlerin karşılaştırılması gerektiğini belirterek, ‘“Bugün burada birlik beraberlik adına buluştuk. Rabbim birlik beraberlik ve bütünlüğümüzü daim etsin. 2,5 yıldır burada anket ve anketçileri görüyoruz. Her noktada büyükşehir ve büyükşehir belediyesini konuşuyorlar. Bilseydik büyükşehiri bu kadar önemsediklerini onları bu kadar üzmezdik. 2,5 yıldır aynı ıslığı, aynı türküyü çalıyorlar. 2,5 yıldır mezarlıktan geçen birileri gibi ürkütmüşüz onları. İktidar partisi il başkanı, ‘Büyükşehir belediyesinden memnun musunuz? diye soruyor. Siz 17 yıldır Samandağ’a ne yaptınız? 17 yıldır iktidar Hatay’a ne yapmış? 4,5 yılda Büyükşehir belediyesi Hatay’a neler yapmış? Önce bunu yan yana koyun ve hizmetleri karşılaştırın. Karaçay Barajı ve Tahtaköprü Barajı dahil 3 barajın üçünde de çalışma yok. Amik Ovası’na su getiriyoruz dediler, barajların müteahitleri kaçmış. Hatay Büyükşehir Belediyesi ise Ova’da atığı gübre ve su niyetine kullanılan Kırıkhan Reyanlı, Antakya girişi ve Serinyol’da 4 arıtma tesisi yaptı. Çiftçileirmiz artık bu tesislerle tarlalarını suluyor artık. Bize bağlı 4 arıtma tesisinin en kötüsü yüzde 92, en sonuncusu ve dünyada ikinci olan tesisimiz 99.9 arıtıyor. Samandağ’daki arıtma tesisini de Mithat Başkanım başlamıştı, biz bitirdik onu da. Samandağ’daki tesisle 5 arıtma tesisimiz oldu” dedi.

“Meclis üyesi sayımızı arttırmalıyız”

‘Ben’ değil ‘Biz’ vurgusu yaparak, yerel seçimlere dair önemli açıklamalar yapan Başkan Savaş, “Bir ve bütün olduğumuz için teşekkür ediyorum. Kalkınma yerelden başlar. Bizim büyükşehirde sorunumuz yok. Ancak, yerelde meclis üyesi konusunda güçlü olmamız lazım. Mecliste de güçlü olmamız lazım. Küsmeden, darılmadan, yorulmadan birbirimize daha fazla sarılmamız lazım. 3 belediye başkanımız var. 3 ilçe ve Büyükşehir belediyesi Atatürk’ün bize bıraktığı emaneti karşılamaz. Emaneti daha güçlü yorumlamak, karşılamak ve geleceğe taşımamız lazım. Her ilçeden bir meclis üyesi kazanmamız lazım. Ben, bütün beleidye başkanlarımıza ve aday adaylarımıza eşit mesafede yakınım. Adaletli ve objektif bir seçim istiyoruz. Hatay Büyükşehir ve ilçeleri kazanmak için elimizden geleni yapacağız. CHP’nin kronik bir hastalığı var; ‘Ben’. ‘Ben’den ‘Biz’e geçelim. Ben odaklı değil, gelecek odaklı, vizyon odaklı olalım. Biz kazanmak zorundayız. Atatürk’ü 135 yıllık şahane bir eserin adını duyduğumuzda nasıl heyecanlanıyorsak, Atatürk ve eserlerine saygılıysak, onun yolundan gidiyorsak, bu vatan için O’nun kadar mücadele etmemiz lazım. 31 Marttan sonra daha güçlü bir Hatay temenni ediyorum. Hatay için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Savaş, kahvaltının ardından Samandağ ilçe merkezinde yapımına başladıkları çok katlı otopark ve yeşil alan proje çalışmasını yerinde inceledi.

Bir cevap yazın