Hatay’ın Melekleri, Beşiktaş’a fark attı

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında, kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Antakya Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı 88-72 kazanan Hatay’ın Melekleri, 4’te 4 yaparak yoluna kayıpsız devam etti.
Hafta içi oynadığı Euroleague maçının ardından ligde Beşiktaş’ı ağırlayan Hataylı basketbolcular maça hızlı başladı. Abdelkader ve Cansu Köksal ile skor üreten mavi-beyazlılar ilk çeyreği 34-18 önde tamamladı.


İkinci çeyreğe de aynı tempo ve enerji ile başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, yıldız oyuncusu Abdelkader ile skor üretmeye devam etti. Rakibini savunmada durduran ve farkı açan ev sahibi, soyunma odasına 53-28 üstün girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da mücadele gücü yüksek bir oyuna sahne oldu. Taraftarının desteğini arkasına alarak oyunu domine eden Hatay’ın Melekleri üçüncü çeyreği 76-47 galip tamamladı.
Final çeyreğinde oyunun kontrolünü elinde tutarak, rakibinin kendisini yakalamasına fırsat vermeyen Hatay Büyükşehir Belediyespor mücadeleyi 16 sayı farkla 88-72 kazandı.

Hind Ben Abdelkader, attığı 37 sayı ile maçın en skorer ismi olurken 18 sayı üreten Cansu Köksal galibiyette önemli rol oynadı.

Bir cevap yazın