Lütfü Savaş, Ankara’dan tüm Türkiye’yi Hatay’a davet etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay ve Ankara’yı kucaklaştıran Hatay Günleri etkinliğinde canlı yayına bağlandığı TGRT ekranlarından Tüm Türkiye’yi Hatay’a davet etti.

Her medeniyetin izini taşıyan ve eşsiz tatlardan oluşan Hatay mutfağından Belen kuzu çevirme yapımıyla başlayan ve künefe ile tatlı bir finalle son bulan programda Başkan Savaş, gastronomi, medeniyet ve kardeşlik şehri Hatay’ın sahip olduğu değerleri anlattı.

Program sunucusu ile AKM’de kısa bir gezinti yaparken Hatay gastronomisini taçlandıran Belen tava, tepsi kebabı, içli köfte, saç ekmeği, biberli ekmek, kebap çeşitleri olmak üzere Hatay’ın pek çok lezzetini tanıtan Başkan Lütfü Savaş, “Dünyada yaşayan 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapmış, 3 semavi dinin yıllarca sevgi barış ve kardeşçe yaşadığı, Ortadoğu’nun komşuluğunda olan Anadolu ile iç içe yüzyıllarca ticaret merkezi olmuş; Hac ve İpek yollarının geçtiği, dünyada ilk havranın, ilk kilisenin ve Anadolu’nun ilk camisini görebileceğiniz, Habib-i Neccar gibi manevi şahsiyetlerin yattığı çok özel bir şehirdir Hatay.  Ticaret merkezi olması nedeniyle, buraya gelip gidenlerin bıraktığı lezzetlerle taçlanan Hatay Mutfağı, 600’den fazla yemek çeşidi ile UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına dahil edilmiş ve gastronomi kenti ilan edilmiştir. Mutfağımızda her medeniyetin izlerini görebilirsiniz. Bizler de bu kültürel mirası korumak için çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte sahip olduğu güzellikler, bulunduğu coğrafya, Suriye ile komşuluğu, 7 ilçesinin denize kıyısı olması, sanayisi, tarım, turizm, meyve, sebze ve narenciye konusundaki müthiş potansiyeli olan bir şehirdir Hatay. Dağlarımızda yetişen 250‘nin üzerinde endemik bitki ve 2400’den fazla bitki çeşitliliği ile 2021 yılında EXPO’yu Hatay’da gerçekleştireceğiz. En önemlisi de insanımızın kalitesi. Rengârenk olmasına rağmen hepsi Ankara’ya, bayrağımıza, birbirlerine çok güzel bakıyor, kardeşçe, huzur içerisinde, bir arada yaşıyor. Suriye’de süren iç savaşa rağmen yedi yıldır Hatay’da hiç bir sıkıntı olmamıştır. Ben herkesi önce buraya Hatay’ın lezzetlerini tatmaya, sonra da lezzet şenliğine ve ilimizin ayrıcalıklarını yerinde görmek için Hatay’a davet ediyorum” dedi.

 

 

 

Bir cevap yazın