İTSO, iş dünyasına yeni pazarlar keşfetti

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Ekim Ayı Meclis toplantısını, Okan Belli başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, üyelerini yurt dışı ve yurt içi ziyaretler ve imzalanan yeni kardeş oda protokolleri hakkında bilgilendirirken, bu protokollerin sürdürülebilir işbirliğinin sağlanması ve yeni pazarların oluşmasında önemli bir etken olduğunun altını çizdi.

“Üyelere yeni Pazar imkanı sağlayacağız”

İTSO Heyet’inin Romanya Köstence ziyareti ve kardeş oda protokolleri hakkında bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Odamız tarafından yapılan Bükreş, Ordu, Giresun, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları ve son olarak gerçekleştirdiğimiz Köstence Ticaret Odası Kardeş Oda protokollerimizin ayrıca Bosna Hersek İşbirliği protokollerimizin tek bir ortak amacı bulunmaktadır. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla oda üyelerimizin; yurtiçinde ve yurtdışında birlikte çalışmak isteyebileceği firmalarla güvenli temas noktası oluşturarak, karşılıklı işbirliği oluşturmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarla, Romanya’ya ve Bosna Hersek’e yatırım yapmak isteyen, pazarını bu yönde genişletme amacı olan üyelerimize her konuda destek olunarak, resmi temas noktaları sağlamış olduk. Ayrıca Ordu, Giresun ve Trabzon ile yapılacak ticarette de her konuda yardım alabileceğiniz irtibat noktaları sağladık. Oda Yönetim Kurulu olarak yapmış olduğumuz bu girişimler önümüzdeki süreçte ticaretimizi genişletmek noktasında fayda sağlayacaktır” dedi.

“Enflasyonla mücadele taahhüdü”

Hükümet tarafından başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele kampanyasının önemine ve gerekliliğine değinen Başkan Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde oda olarak bu mücadeleye olan desteğimizi Hatay’daki diğer oda ve borsalarla ortak bir basın açıklamasıyla duyurduk. Buradan sizlere yeniden çağrı yapmak istiyoruz. Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalarımızdan ürün ve hizmetlerde yılsonuna kadar 3 ay süreyle en az %10 indirim taahhüdü vermelerini rica ediyoruz. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu mücadelenin, ülkemiz açısından oldukça önemli olduğunu ve her kesimin sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter’in 18 – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Liderlik Akademisi ve Strateji Çalıştayı hakkındaki değerlendirmelerinin ardından, İTSO Ekim ayı Meclis toplantısında gündemde görüşülen konular oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Bir cevap yazın