Hatay, sağlıkta dijital hedefi tutturdu

Sağlık hizmetleri alanında teknolojiyi büyük oranda uygulayan Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 10 hastane, HİMSS(Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) tarafından Stage 6 Dijital Hastane ödülüne layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen HİMSS 18 Eurasia Sağlık Bilişimi Konferansı’nda gerçekleşen ödül töreninde, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, ödülünü Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci’nin elinden teslim aldı.

Ödül alan hastane yöneticilerine övgü ile hitap eden Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, “Türkiye’de sağlığı daha iyi noktalara taşıyacak, sağlık kalitesini artırarak hem hastaya hem hekime katkı sağlayacak, sağlık maliyetlerini aşağıya çekecek ülkenin bütününe yaptığınız iyilik bugün belki önünüze konmuyor ama yarın bu dönüşümün ülkeye kazandırdıklarını herkes hayırla yad edecek” dedi.

“Kaliteli sağlık hizmeti için çalışıyoruz”

İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Hatay’da sağlık alanında teknoloji ve dijital dönüşümü uygulamasının 10 Devlet Hastanesinde tamamlandığını ve diğer t hastanelerde de bu uygulama için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Hastanelerimizde dijital altyapının oluşturulması ile vatandaşlarımıza hak ettikleri hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti teminini amaçlıyoruz. Bu bağlamda dijitalleşme süreçlerini en iyi şekilde yönetmek ve sonuçlandırmak, vatandaşlarımızın sağlık hizmet kalitesi ile doğru orantılıdır. ‘HİMSS Stage 6 Dijital Hastane’ belgesinin kazanılmasında emeği geçen tüm sağlık ekiplerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın