Mesaj çok net; ‘Ne senden vazgeçeriz ne de eserinden”

Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 95’nci yıldönümü nedeniyle İskenderun Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşünde, gençler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatma kararlılığını bütün sesleriyle haykırdı.

Türk Bayrakları, marşlar, meşaleler ve alkışlarla Park Forbes AVM’den Atatürk Anıt Alanı’na kadar ‘Ne senden vazgeçeriz, ne de eserinden” afişi taşıyan öğrenciler, giydikleri Atatürk baskılı tişörtlerle Ata’ya bağlılıklarını dile getirirken, vatandaşlara unutamayacakları bir bayram coşkusu yaşattı.

Okul idareci ve öğretmenleri, velileri ve çok sayıda vatandaşın ellerinde fenerlerle birlikte Cumhuriyet Bandosu’nun arkasında, Türk Bayrağı ve Atatürk portresi ile gerçekleştirdikleri yürüyüşte öğrenciler bayram coşkusunu İskenderun’da hadsafhaya taşırken, sahil şeridinde tam bir karnaval havası estirdi.  “Cumhuriyet Korosu”nun seslendirdiği marşlarla coşkunun daha da arttığı fener alayında öğrenciler hep bir ağızdan marşlar söylerken, sahildeki vatandaşlar yürüyüş boyunca alkışlarla tempo tutarken, bazıları da yürüyüşe eşlik etmeyi ihmal etmedi.

Atatürk Anıt Alanı’nda Ata’ya bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan, Hataylıların Atatürk’e, Cumhuriyete, Bayrağa bir başka sevdalı olduğunu belirterek, Atatürk’ün şahsi meselem dediği Hatay’ın Türkiye’ye katılması yönünde verdiği mücadeleyi anlatarak Atatürk sevgisinin temelinde de bu sahiplenme duygusunun büyük yeri olduğunu vurguladı.

Bayram coşkusuna ortak oldukları için ailelere ve kutlamalara katılan herkese teşekkür eden Uçan, özellikle güvenlik konusunda büyük bir özveri ve hassasiyetle görev yapan İskenderun Emniyet Teşkilatına da ayrıca teşekkür etti

Konuşmasının ardından, fener alayına katılanlar okul korosunun seslendirdiği Atatürk şarkıları ve marşlar eşliğinde unutulmaz bir bayram yaşadı.

  

Bahçeşehir Bandosu gururlandırdı

Bahçeşehir Okulları Bando Takımı, ayrıca İskenderun Park Forbes AVM ziyaretçilerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yorumladıkları birbirinden güzel marşlarla yaşattı. AVM önünde başlayan bando gösterisi, alışveriş merkezinin her katını dolaştı. AVM’deki müşterilerin ve iş yeri sahiplerini duygulandıran bando ekibi alkışlarla karşılandı.

  

Bir cevap yazın