Film gibi.. Kazayı yapan bakın kim çıktı?

Adana’da 2 yaşındaki Elanur Tarhan’a kamyonetle çarpıp kaçtıktan sonra Reyhanlı’da yakalanarak tutuklanan Suriyeli Amır Harba(24)’nın suçsuz olduğu ortaya çıktı. Cinayet dedektifleri kazanın oluş biçiminden şüphelenerek araştırmalarına devam edince Elanur’a mahallede ilaçlama yapan kamyonetin çarptığı ortaya çıktı.

Küçük kıza çarpan sürücünün kaçması nedeniyle Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Sokağı direkt gören kamera olmadığı için bu sokağa yakın güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye alan polis, sokağa girebilecek araçları tek tek tespit etti. Polis, kızın evden çıkış saati ve ağabeyinin onu bulma saatini de tespit ederek, bu saat diliminde 100 aracın sokağa girdiğini belirledi. Bu araçları tek tek inceleyerek çocuğa çarpabilecek araç sayısını 6’ya indiren polis, yaptığı çalışma ile araç sayısını 2’ye indirdi. Polis kız çocuğuna çarpabilecek araç sayısını 6’ya kadar düşürdüğü sırada anne ve baba bir otomobilden şüphelendiklerini, kızlarına o otomobilin çarptığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine otomobil sürücüsü gözaltına alınırken, çocuğa çarpıp öldürenin söz konusu otomobil olmadığını düşünen polis çalışmasına devam etti. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, 34 PL 0831 ile 31 MA 3211 plakalı iki kamyonetin üzerinde yoğunlaştı. Polis iki kamyonetin de nereye gittiğini, gidiş istikametindeki bütün kameraları inceleme altına aldı. Polis, 240 kilometrelik alanda 100’e yakın güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis, 31 MA 3211 plakalı kamyonetin Reyhanlı’da olduğunu tespit etti. Reyhanlı’da yakalanan zanlı, olayda kullandığı araçla birlikte Adana’ya getirildi. Polis, 34 PL 0831 plakalı kamyoneti de bulup sürücüsü Ahmet K.’yı sorguya aldı.

Suriye uyruklu Amir Harba (24), sorguda bir şeyin üzerinden geçer gibi olduğunu ve taş zannettiğini belirtirken, Ahmet K. ise kimseye çarpmadığını söyledi. Harba bu ifade üzerine tutuklanırken, diğer zanlı Ahmet K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Cinayet dedektifleri, şahsın ifade verip tutuklanmasına rağmen olay yerindeki verileri incelemeye devam etti. Polis, incelemeyi derinleştirdiğinde ailenin dediği gibi çocuğu öldüren aracın üzerinden geçmediğini, ona çarpıp öldürdüğünü saptadı. Ayrıca polis, çocuğun düşme açısından, araçlarda kan izi olmamasından ve bedenindeki izleri göz önünde bulundurarak çocuğun üzerinden araç geçmediğini, ona aracın çarptığını belirledi. Çocuğun çarpma sonrası kafasını yere vurarak hayatını kaybetmiş olabileceğini tahmin eden polis, bu saptamalar ve tahminler sonucunda iki kamyonetten biyolojik delil alınması kararını verdi. İki kamyonette de yapılan incelemede Ahmet K.’nın mahallede ilaçlama yapmak için girdiği kamyonetin jantın iç kısmında kız çocuğuna ait biyolojik delile rastlandı. Diğer kamyonette ise kız çocuğuna ait herhangi bir delile rastlanmadı. Bunun üzerine polis, hemen Ahmet K.’yı Barbaros Mahallesi’ndeki evinde gözaltına aldı. Zanlı o tarihte o sokakta ilaçlama yaptığını kabul ederken, kimseye çarpmadığını, çarptığını fark etmediğini, hiçbir şey bilmediğini söyledi. Zanlı, “çocuğu taksirle öldürmekten” adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlıya ev hapsi cezası verilirken, verdiği ifade nedeniyle cezaevine giren Amir Harba ise serbest bırakıldı.

 

 

 

Bir cevap yazın