Mobilya ustalığı bu fuarda sergilendi

Hatay’daki mobilya sektörünün ulusal ve uluslararası arenada görücüye çıktığı 3’ncü Hatay Mobilya Fuarı’nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti.  Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret Borsası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile birçok ilgili kurum ve kuruluşun desteğiyle 5 bin metrekare alanda açılan fuarda 40 firma büyük bir ustalıkla üretilen ürünlerini sergiledi.

Oymacılık sanatı ile Hatay’ın tarihi motiflerinin mobilya üstüne işlendiği ürünlerin de sergilendiği fuara Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, MHP İl Başkanı Murat Adal, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda sektör temsilcileri katıldı.

28 Ekim’e kadar açık kalacak fuarın açılış kurdelesini Hatay’ın tüm dinamikleri birlikte keserken, fotoğraf karesine medeniyet şehri Hatay’ın hoşgörüsü de yansıdı.

Hatay’daki mobilya ihtisas sanayisi tam gaz

Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, mobilya üretiminin Hatay ekonomisine ciddi katkı sağladığını belirterek, bu yılki fuarda geçen yılki 100 bin ziyaretçi hedefini aşmayı planladıklarını söyledi.Hali hazırda inşası devam eden mobilya ihtisas sanayisinin tamamlanması ve 100 iş yerinin hizmete açılmasıyla Hatay’daki mobilyacılık sektörünün daha çok ivme kazanacağını söyleyen Özkan, “Mobilya ihtisas sanayinin bitimi ile üretimin ve dolayısıyla ihracatın büyük oranda artacağını ümit ediyoruz. Bu yıl, 3’üncüsünü düzenlediğimiz mobilya fuarının, mobilya üreticilerimizin gerek dünyada gerekse ülkemizdeki yerini pekiştireceğini, mobilyacılık sektöründen aldıkları payı arttıracağını düşünüyorum” dedi.

Hedef; 20 milyar dolar ihracat

Mobilya sektörünün Türkiye’deki ihracat şansı en yüksek sektörlerden biri  olduğunu ve 2017 yılında sabit ve metal mobilyaları dahil olmak üzere ülkenin 2,8 milyar dolarlık ihracatı olduğunu ifade eden Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, “Biz, el imalatı mobilyada İtalya’nın çok çok önündeyiz. Bir iddiamız var; önümüz açılır, ihracat ve ithalat rejimindeki aksaklıklar giderilir, mobilya sektörüne hak ettiği değer verilir ve yaşadığımız ham madde sorunları aşılabilecek bir stabil bir duruma getirilebilirse, biz orta vadede 20 milyar dolar ihracatı gerçekleştirebilecek durumdayız” şeklinde konuştu.

Fuarın üçüncüsünü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Hatay’ın çok önemli bir coğrafyada, çok değerli mesleklere sahip olan bir il olduğunu vurguladı.

Evlenecekler olanlar bu fuarı mutlaka gezin!

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin da, halkı Pazar gününe kadar açık kalacak olan mobilya fuarına davet ederek,özellikle evlenmek isteyen yeni çiftleri, eski mobilyasını yeni modellerle değiştirmek isteyenlerin mutlaka fuarı ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı.

Bir cevap yazın