Belediye – üniverİSTE zirvesi

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti.  Belediye – üniversite işbirliğinin ilçeye kazandırdıklarının ön plana çıktığı buluşmada, Başkan Seyfi Dingil, Rektör Dereli’ye nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Üretken ve tanınan bir üniversiteyiz”

Yeni bir üniversite olarak, başarılı projelere imza attıklarını dile getiren Türkay Dereli, “İSTE olarak, yüksek eğitim ve öğretim faaliyetlerimizle çağımızın gerektirdiği mesleki ve teknik donanıma sahip bireyler yetiştirerek ülkemizin insan gücü potansiyelini arttırmak hedefindeyiz. Kaliteli eğitim anlayışını esas alarak üretken, mesleki anlamda tanınırlık ve saygınlık ile tüm ihtiyaçlara cevap verebilen bölgesinde lider bir üniversite yolunda hızla ilerliyoruz. Belediye Başkanımızla da sık sık bir araya geliyoruz. Çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunuyoruz ” dedi.

“Üniversitenin ‘İSTE’diği her talebe hazırız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, İSTE’nin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, “Rektörümüz bilgisi, birikimi ve tecrübesiyle İSTE’de başarılı bir şekilde görev yapmaktadır. Belediye olarak üniversitemiz kurulduğundan bu yana üniversitemizin tüm çalışmalarında işbirliği içerisinde olduk. Kentimizin ve bölgemizin geleceği için üniversitemiz önemli bir rol oynamaktadır. Rektörümüz ile sürekli diyalog halindeyiz. Üniversitemizden gelen her türlü fikre öneriye faaliyete her zaman büyük önem veriyoruz ve destekçileri olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın