Demokrasinin temel taşları gününüz kutlu olsun

Her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla İskenderun’da görev yapan muhtarlar Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu.

Düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, muhtarlar ve eşleri katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç yaptı.

“Muhtarlar, mihenk taşlarıdır”

Muhtarların, hizmetin en hızlı şekilde halka ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olduğuna dikkat çeken Kekeç, “Kuruluşundan bu yana 189 yıllık tarihi olan muhtarlık müessesinin mensubu muhtarlar, insanların güvenini kazanmış, çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Vatandaşlarımız ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi gören muhtarlarımızla, vatandaşa hizmet yolunda kesintisiz olarak diyalogunu sürdüren, milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda biz muhtarların yanında olan başta Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve daire amirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm muhtarlarımızın bu özel günlerini kutluyorum” dedi.

Birlik beraberlik kahvaltısı

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törenin ardından muhtarları kahvaltıda ağırlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, hizmet ortaklarının gününü kutladı.

Down Cafe’de gerçekleştirilen birlik ve beraberlik kahvaltısında muhtarların vatandaşlarla siyasiler arasında köprü görevi gördüğünü belirten Başkan Seyfi Dingil, görev yaptığı süreç boyunca tüm muhtarların desteğini gördüğünü belirterek, tüm muhtarlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e günün anısına plaket takdim edildi.

Bir cevap yazın