Sağlıkçılar, ölmemek için eylem yaptı!

Iskenderun’daki sağlık çalışanları, Atatürk Anıt Alanı’nda ‘Artık Yeter! Sağlıkta Şiddet Yasası Derhal Çıkarılsın” temalı nöbet eylemi gerçekleştirdi.
Sağlık çalışanları ve bazı STK’ların da katıldığı oturma eylemi öncesi grup adına açıklama yapan Hatay Tabip Odası yönetim kurulu kurultay delegesi Doktor Doğan Dalgıç, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını istediklerini söyledi.


Atatürk Anıt Alanında toplanan Hatay Tabip Odası üyeleri, İskenderun Çevre Koruma Derneği, sağlık çalışanlarının da bulunduğu grup oturma eylemi geçekleştirerek, “Sağlıkta Şiddet Yasası Derhal Çıkarılsın”, “Artık Ölmek Hakarete Saldırıya Uğramak İstemiyoruz” pankartlarını açtı.
Hatay Tabip Odası yönetim kurulu kurultay delegesi Doktor Doğan Dalgıç, şifa vermek için çabaladıkları insanlar tarafından öldürülmeyi kabul etmediklerini belirterek, “Sağlık kurumlarında şiddetin kanıksanmasını, normalleştirilmesini kabul etmiyoruz. Sağlığı korumak, hayat vermek üzere kurulmuş bir mesleğin mensuplarının görevi başında öldürülmesini kabul etmiyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları buna tahammül etmeyeceğiz” dedi.


Dalgıç, Sağlıkta Şiddet Yasası’nın hemen çıkarılmasını istediklerini ve şiddet kurbanı olmuş meslek büyüklerine, fedakar meslektaşlarına bu noktada borçları olduğunu belirterek, bu yasa çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Bu taleplerini TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı’na iletmek için 17 Ekim’de Ankara’da olacaklarını ifade eden Dalgıç, tüm tabip odası başkanları olarak aynı gün Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi’ni kamuoyuyla paylaşmak üzere saat 10.00’da TTB’de buluşacaklarını söyledi.
Grup, bir saatlik eylemin ardından dağıldı.

Bir cevap yazın