Rotaryenlerden ‘İskenderun’ tanıtımına tam destek

İskenderun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Özdoğan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Merkezi’ni ziyaret ederek, hayata geçirecekleri ‘Kültür İssos Projesi’ hakkında bilgiler verdi.

İskenderun’un tanıtımı açısından oldukça önemsediği projenin fikir ortakları Av. Serdar Kelahmet ve Rotaryen Gültekin Çoban ile Rotary Bölge Guvernörü Altan Aslan ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, projenin amacına ulaşması için basın mensuplarına büyük görevler düştüğünü söyleyen Özdoğan, Rotary Kulübü olarak akla gelebilecek her türlü sorun için kalıcı çözümler üretmeye çalıştıklarını dile getirdi.

“Tek kaynağımız mesleki birikimimiz”

Sorunlara gerçek ve kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını söyleyen Rotary Bölge Guvarnörü Altan Aslan, “Biz her yörenin sorunları ile ilgilenen ama uluslararası yapıya sahip 36 bin kulüpten oluşan, dünyanın 200 farklı coğrafyasında hizmet üreten, insanlara ulaşmaya çalışan, açlıkla, susuzlukla, eğitimsizlikle aklınıza gelebilecek her türlü insani sorunla başa çıkan bir örgütüz ve bunu tamamıyla sevecen bir yürekle yapıyoruz. Başka hiçbir kaynağımız yok. Tek kaynağımız mesleki birikimlerimiz” dedi.

“İskenderun’un özelliklerini turizme kazandırmak için yola çıktık”

Çoğu vatandaşın İskenderun’un güzelliklerinin farkında olmadığını söyleyen İskenderun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Özdoğan, “Rotary kulübü olarak daha netleştiremediğimiz ve beyin fırtınası şeklinde oluşturmaya çalıştığımız birçok projemiz var. Bunun akabinde netleştirdiğimiz ve hayata geçirmek istediğimiz, herkesin gördüğü ama çoğunluğumuzun farkında olmadığı bazı güzelliklerimizi ortaya koymak. İskenderun’un kendine has özelliklerini turizme nasıl kazandırırız, insanları Hatay’a geldiklerinde buraya çekmenin yollarını düşünürken Serdar Bey ve Gültekin Beyin yapmış olduğu beyin fırtınası sonrası ‘Kültür Projesi İssos’ projemiz ortaya çıktı. Gerçekten İskenderun’u güzel yerlere taşıyabilecek bir proje oldu. Amacımız; İskenderun’u tüm dünyaya daha güzel nasıl tanıtabiliriz diye çalışmalar yapmak” şeklinde konuştu.

“İssos’u ve İskenderun’un kültürel zenginliğini ortaya çıkarmayı planlıyoruz”

‘Kültür Projesi İssos’ hakkında bilgiler veren Av. Serdar Kelahmet ve Rotaryen Gültekin Çoban, “İssos’u İskenderun’un kültürel zenginliği olarak ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Bunun yanında İskenderun’un adını taşıyan Büyük İskender’i ön plana çıkarak, doğu ile batı sentezini birleştirmeyi hedefliyoruz. Neden İskenderun denince Büyük İskender yâda Büyük İskender deyince İskenderun akla gelmesin. Eğer ki biz bunu gerçekleştirebilirsek esnafımız kazanacak,  bölge insanımız kazanacak. İskenderun hem dünya hem ülke çapında yer edinecek. İskenderun’un tüm güzelliklerini ortaya çıkartacağız. Yunus anıtı, Payas Külliyesi, ve İssos’u bir harman kültürü haline getirip projemizi hayata geçireceğiz. Kimseden para istediğimiz yok. Sadece projemizi hayata geçirmek adına basın mensuplarından destek istiyoruz” diyerek, basın mensuplarını bilgilendirdi.

Bir cevap yazın