Turgut Karaca obeziteye savaş açtı

Hastalarını sahiplenen ve ailesinden biri olarak gören İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, tüp mide ameliyatı olacaklara destek ve tüp mide ameliyatı olanlara motivasyon sağlamak amacıyla “Her ayın ilk cumartesi buluşması’ adını verdiği ilk toplantısında obezite hastalarıyla biraraya geldi.

Gelişim Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlediği toplantıda, obezite hastalarına önemli bilgiler veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, sağlığına kavuşan obezite hastalarına önerilerde bulunmanın yanısıra, tüp mide ameliyatı düşünen hastaların merak ettikleri soruları da yanıtladı.

Obezitenin dünyada ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, “Önemi bir sağlık sorunu olan obezite, estetik bir sorun olmasından çok, tedavi edilmediği takdirde; yüksek tansiyon, kalp yetmezliği gibi sorunlara neden olabilen önemli bir hastalıktır. Obezite ameliyatı da bu konuda en etkili yöntemdir. Bizler kapalı yöntemle gerçekleştirdiğimiz obezite ameliyatını, vücut kitle indeksi 35’in üzeri olan hastalara uygulamaktayız. Deneyimli ekibimiz ve ileri teknolojik imkanlarla obezite ameliyatını güvenle gerçekleştiriyor, ardından diyetisyen desteği ile kontrollerimizi devam ettiriyoruz” dedi.

Toplantının ardından katılımcılarla düzenlenen kokteylde sohbet eden Doç. Dr. Turgut Karaca, her ayın ilk cumartesi günü ‘Obezite ve Tip2 Diyabet Cerrahisi ’toplantısını devam ettireceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın