Bir Ferdinand da İskenderun’da!

İskenderun’da kokusu ayrı, nakliyesi ayrı bir dert olan angus sevkiyatı sırasında bu kez denize düşen ve yüzerek kaçmaya çalışan angus sahil güvenlik ekiplerine nefes kesen bir kurtarma operasyonu yaşattı.


Yurt dışından ithal edilen angus sevkiyatının sürdüğü İskenderun’da gemiden indirilişi sırasında, hayvanlardan biri denize düştü. Bulunduğu rıhtımdan düştükten sonra yüzerek kaçan angusun peşine limandan iki tekne hareket etti. Angusun yakalama ve kurtarma çalışma ise sosyal medyada canlı yayınla paylaşıldı. İç limanda yüzen angusun peşine düşen iki tekneye ayrıca Sahil Güvenlik ekipleri de dahil oldu. Angus, bulunduğu rıhtımdan karşı dalga kıran kayalıklarına kadar yüzdü.
Dalga kırandaki kayalıklarda yaralanma ihtimali nedeniyle denize yeniden yönlendirilen angus, bu kez liman içinde doğru yüzmeye başladı. Angus, denizde 2 tekne ile sıkıştırılarak boynuna ip bağlanıp kıyıya çıkarıldı.

Kurban Bayramı döneminde denize atlayarak Rize’den Trabzon’a yüzen bir danaya Ferdinand ismi verilmiş ve gönüllüler tarafından sahibinden satın alınan Ferdinand, İzmir Kemalpaşa’daki bir hayvan barınağına yerleştirilmişti. İskenderun’daki angus kurtarma operasyonunun ardından, vatandaş ‘Bir Ferdinand da İskenderun’da’ esprileri yaptı.

 

 

Bir cevap yazın