Sağlıkçılar, öldürülen meslektaşları için ayaklandı!

Hatay Tabip Odası öncülüğündeki meslek odaları, Psikiyatri Uzmanı Fikret Hacıosman’ın İstanbul Bahçelievler’de çalıştığı özel hastanede görevi başındayken eski bir hastası tarafından vurularak öldürülmesine büyük tepki gösterdi.

Hatay Devlet Hastanesi önünde toplanan Hatay Tabip Odası, 28. Bölge Hatay Eczacı Odası, Hatay Dişhekimleri Odası ve Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) üyeleri, sağlık çalışanları güvenlik zafiyetine dikkat çekerek, Sağlıkta Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkartılması çağrısını yineledi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Cengiz Haksöz, “Bugün bir meslektaşımızı daha silahlı saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Meslektaşımızın yakınlarına ve bütün sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Ülkemizde sağlık çalışanları her gün onlarca kez şiddet yaşamaktadır. Sağlıkta şiddet dalgası azalmak bir yana, hızlanmakta, yaygınlaşmakta, meslektaşlarımızı silahla yaralamaya/öldürmeye varan infial yaratıcı boyutlar kazanmaktadır. Bireysel silahlanma engellenmeli, hastane girişlerine x- ray cihazı konmalı, TTB nin Şiddete Karşı Yasa Tasarısı ivedilikle yaşama geçirilmelidir. Bir kez daha böyle bir acı yaşamak istemiyoruz. Sağlıkta şiddeti ve ölümleri bir kez NEFRETLE kınıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın