Peki Hatay’ın adayı kim?

Mevcut belediyeleri korumak ve yeni büyükşehirler kazanmak isteyen CHP’de parti kulislerinde hareketlilik başlarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun belediye başkan adaylarını ekim ayı ortasından itibaren peyderpey açıklamaya başlayacaklarını duyurdu.

1398 seçim bölgesinin tek tek inceleneceğini ve bu kapsamda bölge toplantıları planlaması yaptıklarını anlatan Torun, toplantılarla amaçlarının seçim kazanmakta zorlandıkları yerleri masaya yatırmak olduğunu belirtti.

Ankara ve İstanbul’un kendileri için çok önemli olduğuna değinen Torun, bu iki kent için de özel bir çalışma yapacaklarını ifade etti.

“Hatay’da güçlüyüz”

CHP’nin 24 Haziran seçimleri sonuçları baz alındığında Hatay ve Eskişehir’i kaybedebileceği iddialarını da değerlendiren Torun, “Biz, bütün belediyeleri alacağız. Biz, işaret edilen o illerde oldukça güçlüyüz. Bizim yaptığımız bütün araştırmalara göre seçimleri kazanacağımıza eminiz” dedi.

Çoğu seçim bölgesinde anket, ön seçim, eğilim yoklaması gibi yöntemlerle adayların belirlenmesi planlanırken, en önemli kriterin liyakat olacağı öğrenildi.

Adayların açıklanma süreci ile ilgili bilgiler veren Torun, “Önce tespitleri yapacağız, adaylığı konusunda uzlaşılmış, tartışma konusu olmayan, problemsiz yerleri öncelikli olarak açıklayacağız hemen” ifadesini kullandı.

 

Bir cevap yazın