2 şüpheli silahlarıyla birlikte yakalandı

Hatay’da düzenlenen operasyonda Suriye’de faaliyet gösteren radikal örgütlerle irtibatlı olduğu öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ve araçta yapılan aramada iki tabanca, 6 dolu şarjör ile 2 bıçak ele geçirildi.

Hatay Valiliği’nden yapılan ve Türk vatandaşı oldukları belirlenen şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtilen açıklama şöyle: “Hatay İl Eminyet Müdürlüğü birimleri tarafından Suriyedeki çatışma bölgeleri ile irtibatlı radikal terör örgüt faaliyetlerinin tespiti ve önlenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar neticesinde; bölgedeki radikal örgütler ile iltisaklı olduğu bilgisine ulaşılan H.A. isimli şahsın beraberinde kimliği belirsiz bir şahıs ile birlikte ilimize geldiği tespit edilmiştir.

Her iki şahsın Suriye’ye geçebilecekleri yönünde istihbarat alınması üzerine, 18 Eylül 2018 Salı günü saat 19.50 sıralarında İlimiz Merkez Aksaray Mah. Şükrü Balcı Caddesi üzerinde seyreden bir araca operasyon düzenlenmiştir.

Emniyet İstihbarat, Özel Harekat ve Terörle Mücadele birimlerinin düzenlediği operasyonda araç içerisinde bulunan H.A. ve beraberindeki  A.B. isimli 2 Türk vatandaşı yakalanmıştır.

Şahısların üzerinde ve araç içerisinde yapılan aramada iki adet tabanca, bunlara ait 6 adet dolu şarjör, toplam 94 adet 9 mm. mermi, 2 adet bıçak ele geçirilmiştir.

Emniyet birimleri tarafından gözaltına alınan iki şahıs hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçlaması ile adli süreç başlatılmış olup, olayla ilgili çok yönlü tahkikat devam etmektedir.”

Bir cevap yazın